BAL'a yeni düzenlemeler

Ödemişspor'un gelecek sezon üst üste dördüncü yılını geçirmeye hazırlandığı Bölgesel Amatör Lig'de yeni düzenlemelere gidilmesi söz...

Ödemişspor'un gelecek sezon üst üste dördüncü yılını geçirmeye hazırlandığı Bölgesel Amatör Lig'de yeni düzenlemelere gidilmesi söz konusu. Edinilen bilgilere göre, önümüzdeki hafta Bölgesel Amatör Lig İcra Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda ligdeki takımlara yabancı oyuncu yasağı getirilmesi, futbolcu kontenjan yaşının 25'e düşürülmesi ve ligin 13-14 takımlık 12 grup yerine 17-18 takımlık dokuz gruba bölünmesi görüşülecek.

2017-18 sezonunun sona ermesi ile ligdeki çoğu takım, yabancı futbolcular da dahil olmak üzere pek çok transfer yapmıştı. Bu nedenle yabancı yasağının içeriği, en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kontenjan yaşı düşecek mi?

Bölgesel Amatör Lig'in mevcut yaş kontenjanına göre kulüpler, 30 yaşından büyük istedikleri kadar futbolcuya lisans çıkartabiliyor ancak bunların en fazla beş tanesini 18 kişilik maç kadrosuna dahil edebiliyordu. Toplantıda bu sınırın 25'e indirilmesi görüşülecek. Ligdeki takımlar, BAL'ın yetiştirici bir lig olmadığını ve bu nedenle sınırlamaya karşı olduklarını kaydediyorlar. Futbolcular da zaten 3.Lig'de de sınırlama olduğu için bu lige geldiklerini ve alınması muhtemel bu kararın kendilerini mahalli amatör liglere göndereceğini kaydediyorlar.

Şampiyonlar direkt yükselecek

Gazetemizin 7 Haziran'da duyurduğu grupların azaltılıp şampiyon takımların direkt 3.Lig'e yükselmesi de netlik kazanacak. Görüşülecek maddelerden yürürlüğe girmesi en kuvvetle muhtemel olanının bu olduğu konusunda amatör futbol camiası hemfikir vaziyette. Düzenleme olduğu takdirde ligde artık 12 değil, dokuz grup oluşturulacak. Bu gruplardaki takım sayısı da 17-18 seviyesine yükseltilirken ikincilerin play off oynayıp oynamayacağı merak konusu. İkinciler için düzenleme yapılması halinde 3.Lig'deki üç gruptan üç yerine dörder takımın düşürülmesi gerekiyor. O ligdeki takımlar da buna şiddetle karşı çıkıyor. Öte yandan gruplardan direkt bir alt lige düşen takım sayısının da ikiden üçe yükselmesi bekleniyor.

Haber: Şazenuş KESKİN

Bakmadan Geçme