Bakanlıktan ‘Sofrana sahip çık’ projesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ ismini verdiği proje kapsamında “sofranasahipcik.com” web sitesi...

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' ismini verdiği proje kapsamında 'sofranasahipcik.com' web sitesi üzerinden imza toplamaya başladı. Bu projeyle gıdada yaşanan israfa dur demek amacıyla tıpkı Geleceğe Nefes kampanyasında olduğu gibi bir rekor denemesi yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Huzurlarınızda ilk sözü vermek ve yeni bir dünya rekoruna giden yolda kampanyamızı başlatmak istiyorum. Her lokmanın ve her yudumun kıymetini bileceğime, gıda kaybı ve israfını ve olumsuz çevresel etkilerini önlemek için kendi adıma var gücümle sorumluluk alacağıma, yiyecek ve içecekleri ihtiyacım kadar alıp bilinçli tüketerek israf etmeyeceğime söz veriyorum. Ben sözümü verdim, şimdi sıra sizde. Siz de telefonunuzdan, tabletinizden, bilgisayarınızdan 'sofranasahipcik.com'a girip dünya rekorumuzun bir parçası olabilirsiniz' ifadelerini kullandı.

Öte yandan gıda israfı, hem dünyanın hem Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olmaya başladı. Zira Türkiye'de üretilen her ürünün üçte biri çöpe gidiyor. 'Gıdanı koru, sofrana sahip çık' sloganıyla başlatılan kampanya ile Tarım ve Orman Bakanlığı, israfın önüne geçmeyi amaçlıyor.

 

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme