BADEMLİ BARAJI’NDA SU TUTULMASI İÇİN GERİ SAYIM

 Küçük Menderes bölgesindeki 7 baraj projesinden biri olan Bademli Barajı&rsquonda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Geçen...

 Küçük Menderes bölgesindeki 7 baraj projesinden biri olan Bademli Barajı'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Geçen yıl hava şartları ve çamur nedeniyle 2-3 aylık gecikmenin yaşandığı Bademli Barajı'nda gövde dolgusunda sona gelindi. Yüklenici firma ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla 56 metre yüksekliğindeki gövdenin bu ay sonuna kadar tamamlanması ve Şubat ayı ile birlikte su tutulması hedefleniyor. Bademli, Ovakent ve Konaklı bölgesinde toplam 1050 hektarlık alanı sulayacak Pirinççi Çayı üzerindeki Bademli Barajı'nın bir yandan sulama kanalları da döşeniyor.

2011 yılında temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Bademli Barajı tamamlandığında 5 milyon metreküp su kapasitesine sahip olacak.

'ÜRETİRKEN KAZANDIRACAK'

Yaz mevsimi ile birlikte sulamanın hedeflendiğini belirten Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, 'Bölgemizin en büyük hayallerinden biri gerçek oluyor. Üreticilerimizin sulama maliyetini düşürerek, üretirken kazandıracak barajımızın gövde inşaatı tamamlanmak üzere. Edindiğimiz bilgilere göre gövde bu ay sonuna dek tamamlandıktan sonra Şubat ayı ile birlikte su tutulmaya başlanacak. Geçen yıl hava şartlarının elverişsizliği sonucu oluşan çamur yüklenici firma ekiplerini durdurmuştu. Buna bağlı olarak yaşanan ufak bir gecikme oldu ancak bu yıl şimdiye dek çalışmalar sorunsuz ilerliyor.

5 milyon metreküp su kapasitesine sahip barajımızın sulama kanallarının inşası da hazırlanan proje çerçevesinde devam ediyor. Sulama kanallarının döşenmesi ile birlikte 2014 yılı yaz mevsimi sulama sezonunda Bademli Barajı'ndan sulama yapılmaya başlanması amaçlanıyor. Barajımızın bölgemize kazandırılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum' dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme