BADEMLİ BARAJINDA SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Ödemiş&rsquoin Bademli Mahallesi yakınlarında Pirinççi Çayı üzerinde inşa edilen...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Ödemiş'in Bademli Mahallesi yakınlarında Pirinççi Çayı üzerinde inşa edilen Bademli Barajı'nda su seviyesi giderek yükseliyor.

Geçtiğimiz ay inşaatı tamamlanan ve su tutulmaya başlanan Bademli Barajı'nda su seviyesi artarken yüklenici firma baraj çevresindeki yolları da tamamlıyor. Sathi kaplama yapılan baraj çevre yolu ile Bademli-Pirinççi arasındaki ulaşım Bademli Barajı üzerinden sağlanmaya başladı. DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, sulama sezonuyla birlikte Bademli Barajı'ndan kanallara su verileceğini belirtti.

 

'YAĞIŞLI MEVSİMDE TAMAMEN DOLACAKTIR'

Temeli 2011 yılında atılan ve maliyeti 27 milyon lira olan Bademli Barajı'nda su seviyesinin henüz yeterli yağış düşmemesine rağmen giderek yükseldiğini kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, 'Bademli Barajı önemli bir potansiyele sahip, barajın kolaylıkla dolacağını öngörüyoruz. Barajımızın toplam su kapasitesi 4 milyon 950 bin metreküp. Yağışlı periyotla birlikte baraj tamamen dolacaktır.

Proje alanındaki sulama kanalları hazır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Kemenler'e suyun ulaştırılması için çalışmalar var. Kemenler'e suyun ulaştırılmasıyla ilgili çalışmalar da ivedilikle tamamlanacak. 2016 sulama sezonuyla birlikte Pirinçci, Kemenler ve Ovakent'e ait toplam 10 bin 480 dekar tarım arazisine su verilecek. Üreticilerimiz yüksek basınçlı, damlama-yağmurlama sistemle arazilerini sulayabilecek' dedi.

 

'YILLIK GELİR ARTIŞI HEDEFİ 2,1 MİLYON LİRA'

10 bin 480 dekarlık alanda hedeflenen yıllık gelir artışının yaklaşık 2,1 milyon lira olduğunu vurgulayan Çelenk, 'Yer altı sularının da korunmasını amaçlayan proje ile üreticimizin sulama maliyetleri düşecek, sulu tarıma geçilecek, mevcut ürünlerde verim, üretim ve istihdam artışı sağlanacak. Bademli Barajımız bölge üreticisine şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun' şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme