Ayrancılar’daki iki sorun çözülemiyor

Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Ayrancılar’da boş arazilerin yeni inşa edilen binalarla doldurulması ve bölge nüfus...

Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Ayrancılar'da boş arazilerin yeni inşa edilen binalarla doldurulması ve bölge nüfus sayısının kontrol edilemez şekilde tırmanışını sürdürmesi, birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan başında ise günümüzde artık temel ihtiyaç olarak görülmeye başlanan internet ve doğalgaz geliyor.

Çalışmalar yarım kaldı

Torbalı'da Atatürk, Özbey, Yedi Eylül ve Ayrancılar mahallelerinin sakinlerinin talepleri üzerine muhtarlar, doğalgaz dağıtım şirketleri ile görüşerek yeterli abone sayısını tamamlamak için kapı kapı gezmeye başladı. Yeterli abone sayısına ulaşılan mahallelerde doğalgaz için boru hattı döşenmesi işlemleri başlatıldı. İlçenin en hızlı nüfus artışının olduğu mahallelerin başında gelen Ayrancılar Mahallesi'nde de bu kapsamda ara sokaklarda doğalgaz boru hattı döşenmeye başlandı. Ancak aradan geçen kısa sürenin sonunda boru hattı döşeme işlemleri yarım kaldı.

İnternet alt yapısı yok

İnternet denilince akla gelen kurumları arasında ilk sırada yer alan Türk Telekom'un geçtiğimiz yıl Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın tek bir vatandaşın bile internet erişiminden mahrum kalmaması için başlattığı 'İnternetsiz ev kalmasın' seferberliğine tüm ülkeyi kapsayacak bir kampanya ile destek açıklaması, Ayrancılar'da özellikle son dönemde sekteye uğradı. Ayrancılar ve Pancar mahallelerinde özellikle yeni yerleşim yerlerinde internet alt yapısı bulunmuyor. İnternet bağlantısı için gerekli olan alt yapının Ayrancılar Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerinin yüzde yirmi beşinde olmadığı kaydedildi.

Ev satışları durdu

Ayrancılar'da ikamet eden Mustafa Elmacı, 'Mahallelerimize doğalgaz getirilmesi için gerekli olan bütün prosedürleri yerine getirdik. Çalışmalar, bir dönem oldukça hızlı ilerliyordu ancak boru hattı döşeme çalışmaları bir anda durdu. İşin ilginç yanı ise bazı sokaklarda boru hattı döşenerek işlemleri tamamlanırken yan sokakta hiçbir çalışma yapılmadı. Yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istiyoruz' dedi.

Ayrancılar Mahallesi'ne taşınmak isteyenlerin alt yapı eksiklerinden dolayı ev almaktan ya da kiralamaktan vazgeçtiği bilgisine ulaşılırken mahalle muhtarları da doğalgaz ve internet için yetkililer ile sürekli görüştüklerini ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme