Ayrancılar kütüphane istiyor

Torbalı’da nüfus artışının en fazla olduğu mahalle konumundaki Ayrancılar’da yaşayanların sayısı 70 bine dayanırken buradaki vatandaşların...

Torbalı'da nüfus artışının en fazla olduğu mahalle konumundaki Ayrancılar'da yaşayanların sayısı 70 bine dayanırken buradaki vatandaşların kütüphane talepleri de artmaya başladı. Mahalle sakinleri, ders çalışmak ve kitap okumak için kütüphane olmamasından dert yandı.

Torbalı İlçe Halk Kütüphanesi'ne YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanan kişilerden dolayı her zaman yoğun ilgi oluyor. Kütüphaneye özellikle ev ortamında verim alamayan öğrenciler gelerek ders çalışıyor. Bunun dışında gelen vatandaşlar da 15 gün süreyle ödünç kitap alıyor. Ertuğrul Mahallesi Hükümet Caddesi'nde bulunanTorbalı İlçe Halk Kütüphanesi'nde günün her saatinde yoğunluk olurken Ayrancılar Mahallesi'nde ise kütüphane bulunmuyor.

70 bin nüfuslu bölgede kütüphane yok

İzmir'in farklı ilçelerinden Torbalı'ya yerleşenler tarafından konumu ve fiyatlarındaki avantajlar sebebiyle ilk tercih edilen adres, Ayrancılar Mahallesi oluyor. Pancar, Türkmenköy ve Ayrancılar mahallelerinin toplam nüfusu 70 binin üzerine çıkarken bölgede sadece Pancar Mahallesi'nde kütüphane bulunuyor. Pancar Mahallesi'ndeki kütüphanenin kapasitesi ise sadece mahallede yaşayanların taleplerine cevap veriyor.

Ders çalışmak ve kitap okumak isteyenlerin Torbalı'ya gelmelerinin zorunlu hale geldiği mahallelerde yaşayan vatandaşlar, kütüphane taleplerini yineledi. Ayrancılar Mahallesi'nde yaşayan Samet Kağan, kütüphane eksikliğini dile getirerek, 'Mahallemizde sınava hazırlanan ve ödünç kitap alarak okuma yapmak isteyenler için kütüphane yok. Yetkililerin bu duruma en kısa süre çözüm bulmaları gerekiyor' dedi.

'Kütüphane sayısı artırılmalı'

Torbalı'daki kütüphane sorununa değinen bir diğer isim olan Hakan Akkol, 'Torbalı'da bir kütüphanemiz var, o da tıklım tıklım doluyor. Yüz kişiyi beş kişinin zor sığabileceği bir odaya tıkmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Torbalı'nın nüfusu, 180 bini geçti. Bilgi çağı olarak nitelendirdiğimiz ve iletişimin daha da ön plana çıktığı günümüzde bireyin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmesi bekleniyor fakat beklenen çalışmalar yapılmıyor. Halkın çağrısı, bir şekilde askıda kalıyor. Okumak isteyen bir toplumun önünü açmak için tüm imkanların seferber edilmesi lazım. Bazı ilçelerde kütüphane sayısı dört ya da beşlerde seyrediyor. Şimdi soruyorum, Torbalı'da kütüphane sayısı neden bir?' diyerek tepkide bulundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme