Aydın'da, Aile Çalıştayı düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kabilinden planlı 'Aile Çalıştayı' dünya genelinde senkronik yerine Aydın'da da gerçekleştirildi....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kabilinden planlı 'Aile Çalıştayı' dünya genelinde senkronik yerine Aydın'da da gerçekleştirildi. Türkiye'deki toplumsal problemlerin tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve toplumsal refahının artırılması çerçevesinde meydana gelen çalıştayda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışmalarına katkıda mevcut olmak hedefiyle üniversiteler, STK'lar, amme büyüklenme ve kurumlarının görüşleri değerlendirildi. Çalıştayda 'Aile, Eşitlik ve Adalet', 'Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah', 'Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme', 'Aile, Çevre ve İklim', 'Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme' ve 'Aile Odaklı Sosyal Hizmetler' mevzuları görüşüldü.

Çalıştay ile ait Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden meydana getirilen açıklamada 'Toplumların gelişiminde, değişiminde, dönüşümünde en belirleyici unsurlardan birisi fasile kavramıdır. Sağlam birlikte toplumun, çelimli birlikte ülkenin ve değme şeyden evvel dosdoğru birlikte camianın ayakta kalabilmesi düşüncesince ailenin çelimli olması lazım. Bağlarımızdan kopmadan ancak aktüel olanı da yakalayarak, behemehl gelişerek bu kurumu ayakta tutmamız, güçlendirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede Bakanlığımızın öncülüğünde 81 ilde ayrımsız anda meydana gelen Aile Çalıştayı'nı Kuşadası'nda adli sakatlık temsilcileri, akademisyenler, toplumsal görev uzmanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin iştirakı ile gerçekleştirildi. Ailenin güçlendirilmesine bağlı mevzuat, çalışmalar ve bu mevzuda geliştirilmesi müstelzim alanlar görüşülerek, iş ve fasile hayatının uyumlaştırılmasına müteveccih geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına bağlı doğruluk ve sorumlulukların garanti dahilinde kesinlikle genişletileceğine müteveccih yapılacak çalışmalar, ailelerin konuşu ve toplumsal yönden desteklenmeleri hedefiyle alınabilecek ek tedbirler kabil mevzular görüşüldü. Bu çerçevede Türkiye'deki toplumsal problemlerin tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve toplumsal refahının artırılması anlamında bakanlığın çalışmalarına katkıda mevcut olmak hedefiyle mevzular değerlendirilerek Bakanlığımıza sunulmak kıl payı raporlaştırılmıştır' ifadeleri arazi aldı.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme