ATATÜRK İLKOKULU’NDAN ATA’YA MEKTUPLAR

 10 Kasım Atatürk&rsquoü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla Ödemiş&rsquoin Atatürk İlkokulu&rsquonda Ata&rsquoya mektup etkinliği düzenlendi. Haftanın...

 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla Ödemiş'in Atatürk İlkokulu'nda Ata'ya mektup etkinliği düzenlendi.

Haftanın etkinliklerden sorumlu öğretmenleri Şükrü Baştürk ve Abdullah Gümüş, miniklerin Atatürk'e yazacağı mektuplar ile dilek, görüş ve duygularını öğrenmek için bir fikir geliştirdi. Okul yönetimi ve okuldaki diğer meslektaşlarından destek bulan öğretmenlerin başlattığı çalışma ile 51 ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencisi Atatürk'e hitaben birer mektup kaleme aldı.

Öğrencilerin yazdığı mektupları bir dergi ile de ölümsüzleştiren, yazılı baskı haline getiren ve okullarına değerli bir arşiv çalışması hediye eden öğretmenler Şükrü Baştürk ve Abdullah Gümüş, ortaya attıkları böyle küçük ama değerli bir fikrin öğrenci ve öğretmenlerden destek bulmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, çalışmalarını mektup yazan öğrencilerin Anıtkabir ziyaretiyle devam ettirmek istediklerini ifade ettiler.

Atatürk'e bütün içtenliğiyle kalplerinden geçenleri mektup satırlarında dile getiren öğrenciler, kendilerini ve mektuplarını basılı dergide görmenin mutluluğunu yaşadılar. Anıtkabir ziyareti ve gezisi planı ile ayrı bir heyecan duyan minik öğrenciler, Atatürk Haftasını dolu dolu geçirdiler.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme