CHP’li Gökçen: Atatürkçü İzmirliler cezalandırılıyor

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre, Türkiye 28 Mayıs tarihinde cumhurbaşkanını seçmek için bir kere...

Yeni İzmir Gazetesi'nden Berivan Kaya'nın haberine göre, Türkiye 28 Mayıs tarihinde cumhurbaşkanını seçmek için bir kere daha sandık başına gidiyor. 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Milletvekili seçimlerinde İzmir'de 2'nci Bölgeden milletvekili seçilen CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İzmir'in zengin demokrasi kültürünün Ankara'ya etki etmesi gerektiğine dikkat çekti.

'CEZALANDIRILAN İZMİR HALKI'

İzmir'in Atatürk devrimlerine bağlılığı sebebiyle cezalandırıldığını ileri süren CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, 'İzmir'de özellikle insan haklarıyla ilgili çalışmalarda bulunmuştum. İzmir'in zengin bir demokrasi kültürü var. Bu demokrasi kültürünün Türkiye'ye, Ankara'ya daha fazla etki edebilmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle son zamanlardaki çalışmalarda demokratik zenginliğin ve aynı zamanda Cumhuriyet değerlerinden, Cumhuriyet ilkelerinden, Atatürk devrimlerinden yana durduğu için cezalandırılan İzmir halkının iradesinin daha güçlü şekilde yansıyabilmesi gerektiğine inanıyorum. İzmir'in artık 28 Mayıs tarihinden itibaren bir iktidar belediyesi haline gelmesi gerektiğine düşünüyorum' ifadelerine yer verdi.

GENÇ BEYİNLER NEDEN GÖÇÜYOR?

Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri haline gelen beyin göçüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gökçe Gökçen, 'Beyin göçünün sebeplerini uzun süre araştırdık. Bunu araştırırken de gençlerin kendisini dinledik. Ya Türkiye'den gitmeyi düşünen ya da Türkiye'yi çoktan terk etmiş gençlerle konuştuk. Burada 3 temel problem ortaya çıkıyor. Eğitim, işsizlik ve özgürlüklerle ilgili sorunlar. Gençler şunu hissediyorlar; 'artık Türkiye'de bu iktidar hayal kuramayacak hale geleceğiz, hayal kuramıyoruz, ümitsiz bir hale geldik. İktidar değişirse ve gençleri dinleyen bir siyasi anlayış hakim olursa o zaman Türkiye'de kalmayı tercih edebiliriz' diyorlar. Çoğunlukla bir duygu kopuşu söz konusu. Eğitim, istihdam, özgürlük bu üç alanda sorunlarımızı çözebilirsek, Türkiye'de daha fazla gencin hayal kurabileceği bir düzeni inşa edebiliriz' diye konuştu.

5 YILDA 5 MİLYON İSTİHDAM

CHP'nin genç istihdamına yönelik planları hakkında açıklamalarda bulunan CHP'li Gökçen, 'Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi planlarımızı açıkladı. Özellikle 9 özel ekonomi bölgesi kurulacak. Buralarda 5 yılda 5 milyon istihdam sağlanacak. Aynı zamanda lise düzeyinde meslek eğitimi güçlendirmemiz ve üniversite enflasyonuyla mücadele etmemiz gerekiyor. Bu yüzden her organize sanayi bölgesinde tüm Türkiye'de teknoloji liseleri kuracağız. Buralardan mezun olan gençler ilgili organize sanayi bölgelerinde iş bulacaklar. Devlet olarak biz özel sektörü biz teşvik edeceğiz. Stajlarda da SGK primlerini biz karşılayacağız. Dolayısıyla daha dengeli hem iş gücü ihtiyacını bilen hem de doğru alanlara istihdam yaratan bir anlayışla üreten Türkiye'yi inşa edeceğiz' dedi.

GENÇLERE 'UMUDUNUZU YİTİRMEYİN' ÇAĞRISI

28 Mayıs günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için gençlere çağrıda bulunan Gökçen, 'Gençler neler yaşadığının çok net farkında. Önümüzde gençlerin geleceğini çalmış bir iktidar var. Bu iktidarın değişmesine bağlı gençlerin burada yaşamak isteyip istemeyecekleri. Gençlerin geleceklerine dair plan yapıp yapmayacağı iktidarın değişmesine bağlı. İş bulup bulmayacağı ve genç kadınların sokakta özgürce yürüyüp yürümeyeceği… Sınırları korunmuş güvenli bir Türkiye'de yaşamaları bu seçime bağlı. Gençler bunun bilincinde. Gençler bu bilinçle sandıklarda görev alıyorlar, sadece oy vermekle kalmıyorlar. Değişimden yana iradelerini ortaya koydular. İkinci turda da iradelerini ortaya koyacaklarına inanıyorum. Genç arkadaşlarıma şunu söylemek isterim; hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin. Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar var. 'Ben umudumu hiçbir zaman yitirmedim' demiş olan bir liderin arkasından yürüyoruz. Umudumuzu diri tutacağız ve 14 Mayıs'ta başladığımız işi 28 Mayıs'ta bitireceğiz' ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme