Aslanoğlu Kiraz'dan kaçtı: Basına değil partime cevap veririm

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre,CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 14 Mayıs ve 28...

Yeni İzmir Gazetesi'nden Berivan Kaya'nın haberine göre,CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 14 Mayıs ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısına Aslanoğlu'nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları da katılım sağladı.

KIYASLANAN İZMİR MİTİNGİ

Ocak ayının ortası gibi göreve başladığını hatırlatan Şenol Aslanoğlu, ' 18 Ocak'tan itibaren yönetim kurulumuz göreve başladı. 4 aydan kısa bir süre içinde görev yaptık. Göreve geldiğimiz andan itibaren önce ilçelerde aktivasyonu arttırmak için ziyaretler esnaf çalışmaları ev ziyaretleri yaptık. Yaklaşık 3 haftayı böyle tamamladık. Örgüt yeni il yönetim kurulumuzu bağrına bastı. Hemen ardından ülkemizde büyük bir deprem odlu ver deprem çalışmaları başka bir eksene kaydırdı. Depremle birlikle ben ve yönetim kurulumuz deprem bölgesine gittik ve İzmir'de yardımları örgütlemeyi ve ülkenin ihtiyacı olanı o noktalara ulaştırmaya gayret ettik. Bu dönem depremde ciddi destek olan İzmirlilere teşekkür ettik. STK'Ları odaları sendikaları ziyaret ederek yardımları için teşekkür ettik. Deprem bölgesi çalışmaları bununla bitmedi her hafta İzmir'den başkanlarımız ve il başkan yardımlarımız başkanlığında Osmaniye'ye heyetler gönderdik. 14 Mayıs'a kadar Osmaniye'de ki çalışmaları sürdürdük. Arından listeler belirlendi ve Nisan ayının başında seçim kampanyası başladı. Kiraz mitingiyle seçim kampanyamızı başlattık. Seçim çalışmaları içinde ev ziyaretleri ve ilçelerde mitingler düzenledik. İlk kez bir seçim alanında bağımsız gençlik merkezleri açtık. Seçim dönemi boyunca gençlerin kendilerinin yönettiği bir seçim merkezi oldu. İzmir mitinginin örgütlenilmesi yaptık. Başarılı bir miting geçti. Diğer partilerin mitingleriyle kıyasladığınız başarılı bir organizasyon oldu. Seçimin son düzlüğüne geldiğimizde tüm yerlerde gece yürüyüşleri, halka buluşmaları adını verdiğimiz çalışmalarımız oldu. 13 Mayıs'ta burada il tur seçim çalışmasını sonlandırdık. 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. O süre zarfında benzer çalışmalar yürüdü. Kemal beyin belgeseliyle ikinci tur çalışmalarını sonlandırdık' dedi.

9 BİN SANDIK GÖREVLİSİ

Öbek çalışmalarını ve sandık eğitimleri hakkında açıklamalarda bulunan Eğitimden sorumlu il sekreteri Ahmet İlhan Akaltun, 'Göreve geldiğimiz andan itibaren eksik olan öbek çalışmalarımıza start verdik. Öncelikle parti okulu eğitmenlerimizle toplandık. Öbek çalışmalarımızı hızlandırdık. İstanbul'dan sonra Türkiye'de 2. Sıraya yerleştik. İlçe örgütlerinin yapısıyla birlikte kapısı çalınmadık hane bırakmadık. Seçim günü sandığa gidemeyecek herksi tespit ettik. Sandık sorumlularını tek tek arayarak önümüzdeki süreçte görev alıp almayacakları sorduk ve bir havuz oluşturduk. Hem asil hem yedeklerimizi oluşturduk. Seçim tecrübesi olan arkadaşlar için hassasiyet gösterdik. Parti okulu arkadaşlarımız bu havuzdan yararlanarak sandık sorumlularını atadı. Parti okulu tarafından bize eğitim modülü geldi. Bütün ilçelerimizde seferberlik başlattık. 50-60 kişilik sınıflarda tüm sandık sorumlularımıza eğitim verdik. Eksik olan eğitimleri ise Youtube üzerinden sandık eğitimiyle ilgili modülü her birinin cep telefonuna gönderdik. Genel Merkezin hazırladığı sandık başı kitaplarını tüm sorumlularımıza verdik. Toplam 9 bin 897 sandık görevlimizi eğittik. Seçim günü bunun sonucunu aldık. 1438 okul sorumlumuz vardı. İzmir'de eğitim konusunda bir sıkıntı yaşamadık' ifadelerini kullandı.

2 BİN  113 AVUKAT SAHADA

CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal ise açıklamasında, '18 Mart itibariyle seçim takvimi başladı önce askı listelerinin analizlerini yürüttük. 2 Nisan kadar gelen tüm ihbarları dikkate aldık ve itirazlarımızı yaptık. Tek bir oya dahi verdiğimiz önem doğrultusunda sandığa gidemeyecek vatandaşların seyyar sandık başvurusu yapmalarını sağladık. İzmir'de oy kullanmak isteyen depremzedelerin oy kullanması için destek sağladık. Seçim günü görev almak isteyen gönüllü vatandaşlarımızla görüştük ve sahada örnek bir işbirliğine imza attık. Seçim günü vatandaşlarımızdan gelecek olan ihbarlara müdahil olmak adına alo sandık hattı oluşturduk. Çağrı merkezi ekibimiz sabah 5 itibariyle hazır bulundu. Seçim günü ulaşıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız için de 30 ilçede yetkili kişiler belirledik. Bu süreçte ittifak ortaklarımızla iş birliğimiz devam etti. Dönem dönem toplantılar gerçekleştirdik. İl başkanlığı olarak 30 ilçe de bir takım görevlendirmeler yaptık. Milletvekili adaylarımız, vekillerimiz ve aday adaylarımızı görevlendirdik. Seçim gününe geldiğimizde il başkanlığımızda 3 tane masa oluşturduk. Her 3 masa görev başında hazır bulundu. Okul sorumluların görev başında olup olmadığını tespit ettik. Oy verme işlemi başladıktan sonra tüm ihbar ve destek taleplerini cevaplandırdık. Okul sorumlularımız kanalıyla gelen tüm ihbarlarla ilgilendir ve itiraz dilekçeleri verdik. Oy verme işlemi bittikten sonra bilişim masası tarafından uyuşmayan sandıklarla ilgili çalışma yürüttük. YSK verileriyle ilgili düzeltmeler yaptık. Resmi başvurularımızı yaptık ve tutanakların düzeltilmesini sağladık. Her ilçemizde avukatlarımızla sahadaydık. İzmir barosuyla yürüttüğümüz çalışma sebebiyle 2 bin 113 avukatımız sahada görev yaptık' diye konuştu.

50 SANDIKTA GÖREVLİ YOK

Bilişim sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk ise bilişimle ilgili açıklamalarda bulunarak, 'Ocak 2022 tarihinde bilişim çalışmalarına başladık. Biz seçim çalışmalarına çok daha önceden başladık. Sahada görev yapacak olan okul bilişim sorumluları belirilendi. Islak imzalı tutanakları ilçe merkezlerinden gelecek olan sorumlular belirlendi. Müşahitlerimizin sisteme girişini yaparak koordinasyonunu sağladık. Sürece ilçe bilişim sorulularının eğitimleriyle başladık. 30 ilçemizde bilişimcilerimiz eğitimler aldı. 2 bin 273 kişiye okul bilişim sorumlularına eğitim verildi. 4 gerçek zamanlı tatbikat yapıldı. Okul bilişim sorumlularımızın sisteme girişleri kontrol edildi. Seçim günü sorun yaşamadan sahadan tüm veri akışını sağladık ve genel merkeze ilettik. Okuldaki bilişim sorumluları tutanakları sisteme yükledi. İlçemizde giriş sorumluları da ıslak imzalı tutanları girdi. Islak imzalı sonuçlar karşılaştırıldı ve bu süreç içerisinde YSK'dan veriler gelmeye başladı. Hemen ardından YSK verileriyle uyumsuzluklar tespit edildi. Hukuk masamıza bu uyuşmazlıkları bildirdik. Seçim günü sabah 6da aramalara başladık ve sandık kurulu üyeleri yoklaması yapıldı. Tüm sandık kurulu üyelerimizin görevde olup olmadıkları tespit edildi. İl bilişim masamız gün boyunca tutanakları girilmesi ve YSK karşılaştırmaları yapıldı. Seçim günü 30 ilçemizde 1438 tane okul sorumlusu, 2273 okul bilişim sorumlusu, 52 bin 877 müşahidimiz sahadaydı. 50 tane sandık görevlimiz sandık başına gidemedi ancak bunların yerlerine yedekleri oturtuldu. 18 tane sandığa sadece resmi olarak görevli koyamadık ama onları da gün boyunca takip ettik' ifadelerini kullandı.

50 sandığın başında görevli olmamasına ilişkin açıklama yapan Aslanoğlu, 'İzmir genelinde 10 bin sandıktan sadece 50 tanesine görevlimiz gelemedi. Yedek arkadaşlarımız onların yerine geçti. 18 tane sandıkta başkan kurulu eksik tamamladı. Israr etmemize rağmen başkanlar baskıyla ortaya oturtulmadı ama o sandıkların her birinde gözlemci arkadaşlarımız vardı. O 18 sandığa da müdahil olduk. Sandık kurulu başkanları da tüm hukuki sürece tam hakim değildi. 1. ve 2. Tur arasında bazı başkanların değiştirilmesi gerektiğini söyledik ve değiştirildi. Bilişim sorumluları tarafından tutanakların tamamı teslim edildi. Bu konuda İzmir'de bir eksiğimiz bulunmamaktadır' dedi.

İZMİR'DE  +1 MİLYON

İzmir'in 81 il içinde en başarılı il olduğuna dikkat çeken Şenol Aslanoğlu, 'Türkiye genelinde birinci turda katılım oranı yüksekti.  Avrupa'da katılım böyle yüksek olmaz. Türk milleti seçim meselesine önem verir ve vatandaşlık görevini yerine getirmeye gayret eder. Yüzde 90 iyi bir sonuçtu. İkinci turda Türkiye genelinde 4 puanlık düşüş vardı. Ulaşım nedeniyle gidemeyen vatandaşlar maalesef sandığa gitmedi. Türkiye genelindekine benzer tabloyu İzmir'de de görüyoruz. Seçim sonuçlarında cumhurbaşkanlığı seçiminde İzmir her zaman odluğu gibi öncesindeki seçimde hem CHP'ye hem CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı. İzmir'de kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy Erdoğan'ın aldığı oydan 1 milyon 20 bin fazlaydı. Bu seçim sadece İzmir'de olsaydı İzmir'de 1 milyon İzmirli  kemal beye oy vermeseydi bile kazanıyordu. İzmir performansını gösteren Türkiye genelinde başka il yok. CHP'li 11 büyükşehir belediyesi tarafından yönetilen illere de baktığımızda İzmir kadar artı oy oluşturmuyor. İzmir +1 milyon oy vererek Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı. İzmir'deki artı oya ulaşan başka il yok. İzmir her zamanki gibi aydınlığa sahip çıktı. 81 ilin içerisinde en başarılı il İzmir. İzmirlilerin teveccühü bu şekildedir. Açık ara tüm Türkiye'nin en iyisi İzmir' diye konuştu.

'PARTİME CEVAP VERİRİM'

En düşük oy alınan Kiraz ilçesinin dokuzlar köyünde oy artışının yaşanmaması ve köyün her seçimde kaybedilmesine ilişkin sorulan soruyan yanıt veren Aslanoğlu, 'Ben basın mensuplarına değil, partimin yetkili kurumlarına cevap veririm. İlçelerdeki durum hemen hemen aynı. Kiraz ve Kemalpaşa'da biz Erdoğan'ın arkasında kaldık. Onun dışındaki 28 ilçede ipi önde göğüsledik. Başarısız diyebileceğimiz bir ilçemiz yok. Bu oy yükletmeye Kiraz ve Kemalpaşa da dahildir' dedi.

 GENEL MERKEZ KAYNADI, ASLANOĞLU SESSİZ KALDI

Aday olup olmayacağına yönelik gelen soruları yanıtlayan Aslanoğlu, 'Benim adaylığımla ilgili söz söylemek bütün delegasyona ayıp olur.  Önce mahalle delege seçimleri yapacağız.  Kurultayla ilgili bir şey görmedik. Partinin yönetim kurulunun bir değerlendirmesi var. Partinin yetkili organları buna ilişkin kararlar almışlar. Genel başkana bir muhalefet görmüyorum. Milletvekili listelerinin kim tarafından oluşturulacağı tüzük belli. Listelerde yer bulamamış arkadaşların eleştirileri olur saygıyla karşılamak lazım. Kongreler takvimi gecikti. Seçimler nedeniyle ertelendi. Olağan sürecin artık başlatılması. Öne alınmış bir süreç değil. MYK üyeleri bizim tüzüğümüz gereği PM tarafından genel başkan takdiriyle belirleniyor. Bu durum tüzüğümüzü tam bilmemekle ilgili bir kısım. Ben İzmirlilerin MYK'da daha aktif rol almalarını isterim. PM üyesi olmayan bir arkadaşın MYK'ya girmesi mümkün değildir' dedi.

 

Bakmadan Geçme