ARŞİVİMİZ ARTIK İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ’NDE

 Başar Uçar – Gazetemizin 1997 yılından 2012 yılına kadar olan arşivi İlçe Halk Kütüphanesi&rsquone hediye edildi....

 Başar Uçar – Gazetemizin 1997 yılından 2012 yılına kadar olan arşivi İlçe Halk Kütüphanesi'ne hediye edildi. Gazetemizin ciltlenmiş tüm sayıları, isteyen vatandaşlar tarafından belediye hizmet binası olarak da kullanılan Ödemiş Kültür Merkezi'ndeki İlçe Halk Kütüphanesi'nde incelenebilecek.

Ödemiş ve yöresinin 14 yıllık haber arşivini dolu dolu şekilde okuyucuya sunacak ciltler, gazetemizin imtiyaz sahibi Şükran Berber ve sorumlu yazı işleri müdürümüz Sermin Akçakmak tarafından Ödemiş İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sevda Talu'ya teslim edildi.

Gazetemizin çıkış tarihi olan 24 Aralık 1997 tarihinden, 31 Aralık 2011 tarihine kadar tüm sayıların yer aldığı ciltler, İlçe Halk Kütüphanesi'ndeki kayıt işlemlerinin ardından yakın tarihte haber yolculuğuna çıkmak isteyenlerin ilgisine sunulacak.

Küçük Menderes Gazetesi'nin aynı zamanda yerel bir bellek olduğunu vurgulayan gazetemizin imtiyaz sahibi Şükran Berber, 'Gazetemizin ilk çıkış tarihinden bu yana olan tüm sayılar saklanarak belirli periyotlarda ciltleniyor. Daha önce bölgemizin tarih ve kültür arşivi olan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ne de gazetemizin arşivini hediye etmiştik. Bugün de son derece modern ve nezih bir ortamda hizmet veren İlçe Halk Kütüphanemize 14 yıllık arşivimizi halkımızın incelemesine sunulmak üzere hediye ettik.

Bölgemizin yakın geçmişine ışık tutan bu ciltler, ilerleyen yıllarda da Ödemiş'le ilgili araştırma yapmak isteyen herkes için önemli bir kaynak olacaktır. 'Söz uçar, yazı kalır' sözünden hareketle arşivimizde ciltler halinde tüm sayılarımız mevcuttur. Yararlanmak isteyen kişi ve kuruluşlar gazetemizden temin edebilirler. Ödemiş ve bölgesinde yaşanan her şey gazetemiz sayfalarından her gün okuyucuyla buluşuyor. Bundan sonra da arşivimizdeki gazeteleri ciltler halinde Kütüphanemize sunacağız. Ayrıca, çevre belediye kütüphanelerine de ilgilenmeleri halinde bu ciltlerimizden sunabiliriz' dedi. 

Bakmadan Geçme