Armağan Çağlayan’dan kritik soru: Hangi sonuca göre mazbatalar dağıtılıyor?

Armağan Çağlayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Şimdi kafası hukuk mantığına göre çalışan birisi olarak, kafamın almadığı...

Armağan Çağlayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Şimdi kafası hukuk mantığına göre çalışan birisi olarak, kafamın almadığı bir şeyi sormak istiyorum. Yeni seçilen milletvekilleri mazbatalarını alıyorlar. Hayırlı olsun. Peki YSK kesin sonuçları açıklayıp Resmî Gazete'de yayınlanmadı. Neye göre, hangi sonuca göre mazbatalar dağıtılıyor? Resmi sonuç ilan edilmeden hangi sonuçlara göre mazbata veriliyor? Bilen bir hukukçu büyüğüm bir izah edebilir mi lütfen?' ifadelerini kullandı.

Milletvekillerinin mazbatalarının dağıtılmasının, YSK'nın kesin sonuçlarına dayanıp dayanmadığı konusu Çağlayan tarafından gündeme getirildi. YSK'nın cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin kesin sonuçlarını açıklamadan önce mazbata dağıtılması, Çağlayan'ın hukuki mantık açısından anlamlandıramadığı bir durum olarak ortaya çıktı.

YSK'nın seçim sonuçlarının kesinleşmesi ve resmiyet kazanması için sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.. Ancak Çağlayan'ın belirttiği gibi, bu resmi sonuçların ilan edilmeden önce mazbataların dağıtılması, hukuki süreç ve mantık açısından açıklama gerektiren bir konu olarak öne çıkıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme