Arkadaşlarının iş hakkını korudular, üretimi durdurdular!

Pakkens Fabrikası, 430 işçiyi istihdam eden ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan bir işletme. Metal...

Pakkens Fabrikası, 430 işçiyi istihdam eden ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan bir işletme. Metal alanında faaliyet yürüten Pakkens Fabrikasında çalışan Türk Metal Sendikası üyesi bir işçinin kovulması, işçilerin direniş kararı almasına sebep oldu. Fabrikada 3 Temmuz'a kadar üretim durduruldu.

Cengiz Karagöz'ün haberine göre Türk Metal Sendikası Orhangazi Şube Başkanı Erdinç Sazbiçer'in açıklamaları dikkatleri üzerine çekti. Şubat 2022'de fabrikada yetki belgesi aldıklarını ancak işverenin yetkiye itiraz ettiğini belirten Sazbiçer ,olay hakkında mahkeme sürecinin devam ettiğini de belirtti. Erdinç Sazbiçer, 'Sürece ilişkin üyelerimize bilgi veriyorduk. Davayı kazanma ihtimalimiz olduğu için fabrikada sözcü üyelerimizden birini işten çıkardılar' ifadelerini kullandı. Aynı zamanda işverenlerin, işçi taleplerine karşı duyarsız olduğunu da belirten Sazbiçer, 'Çalışma barışının sağlanması için ve sendikayla masaya oturulması için işveren vekillerine ulaşmaya çalıştık ancak yanıt alamadık. İşçiler iş durdurduğu için işveren 3 Temmuz'a kadar üretimi durdurdu' sözleri ile konun önemini vurguladı.

Pakkens fabrikası çalışanlarından biri, üretimi durdurma kararı ve direniş hakkında ismini gizli tutarak şu sözleri kullandı : Biz direnişe başladıktan sonra fabrikanın tuvaletlerini kapattılar. 2 gün sonra da herkesi yıllık izne çıkardılar. Bir haftadır direnişimiz sürüyor. Sendikamız yetkiyi aldı ancak bu süreç mahkemeye yansıdı. Bir buçuk yıldır da bu süreç devam ediyor. Sendikamızı tanısınlar ve insanca yaşayacağımız bir iş düzenini sağlasınlar istiyoruz.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme