ARACINIZA KIŞ BAKIMI YAPTIRMADINIZ MI

BÜLENT CENGİZ: &ldquoANTİFRİZİ YAZ VE KIŞ KULLANIN&rdquo  Kış soğuklarının hissedilir derecede kendini gösterdiği şu günlerde araçlar...

BÜLENT CENGİZ: 'ANTİFRİZİ YAZ VE KIŞ KULLANIN'

 Kış soğuklarının hissedilir derecede kendini gösterdiği şu günlerde araçlar içinde kış bakım uyarıları geldi. Özellikle gece saatlerinde eksi derecelere kadar düştüğü şu günlerde birçok araç kış bakımı yapılmadığı için ağır hasarlarla karşılaşıyor. Kış ayı başlarken araçlarını kış bakımı yaptırmalarını dileyen oto tamircileri kış bakımı yapılan araçların kış sezonu boyunca arıza çıkarmayacağını belirtiyor.

Kış bakımı içerisinde en önemli maddenin antifriz olduğunu belirten Cengiz Oto Tamirhanesi İşletme Sahibi Bülent Cengiz, sürücülere uyararak antifriz kullanımının artmasını diledi.

Araçta yaz-kış antifriz olmasının araca hiçbir zararı olmadığını aksine her zaman aracın sağlıklı olmasına destek verdiğini söyleyen Bülent Cengiz LPG'li araçlar için de önemli bilgiler verdi. Cengiz şunları ifade etti:

KIŞ BAKIMI!

 'Kış aylarını hisseder derecede yaşadığımız şu günlerde kış bakımına girmeyen ya da en azından antifrizi olmayan birçok araç sanayinin yolunu tutmuş vaziyette. Kışlık bakımın en önemli maddesi ise antifriz kullanımıdır. Sürücülerimiz yaz aylarında araçlarında antifriz varsa boşaltıyor normal su ile yoluna devam ediyor. Sebebini de araç yazın antifrizli olursa hararet yapıyor deniliyor. Bu yanlıştır yaz ve kış aracımızda antifriz olması aksine aracımızın daha sağlıklı olmasına sağlamış olur. Antifriz sürekli olarak aracımızda olduğunda kireçlenme ve herhangi devir daim ünitelerinde tıkanma gibi nedenlere sebep olmaz. Onun için tüm sürücülerimiz araçlarında yaz ve kış antifriz kullansın. Kış aylarında antifriz kullanılmaz ise araçta büyük hasar meydana gelir ve 20 TL'ye bitecek olan iş 3 bin TL'lere varan hasarlara neden olabilir.

Bunun yanında genel olarak kış bakımından bahsetmek gerekirse antifriz, yağ bakımı, hava ve yağ filtreleri bakımı, ateşleme, sibop ayarı, marş dinamosu ve akü bakımı gibi bakımlarımızı da yaptırmak zorundayız.

 

'ARACINIZ LPG'Lİ İSE'

LPG'li araçlarımız içinde özelikle kış aylarında havanın soğuk olmasından dolayı 5 dakika olduğu yerde çalıştırmalarını öneriyoruz. Sabah evinizden çıktınız aracınız LPG'li ise olduğu yerde 5 dakika aracınızı çalıştırır vaziyette tutun. Nedeni ise havanın soğuk olmasından dolayı beyin ısınmadığından dolayı hemen hareket ettirdiğimizde su devir daimi zayıf oluyor bu durumdan dolayı da beyin buzlanma yaşıyor ve hasara yol açabiliyor.

 

'KIŞ LASTİĞİ KULLANIN'

Kış aylarında bir diğer konu da kış lastiğidir. Ödemiş ilçe merkezimizde kış lastiği zorunlu değil ancak Bozdağ, Horzum, Hamamköy gibi kış aylarında kar yağdığı yollarında buzlanma yaşandığı bölgelerde kış lastiği zorunlu durumda. Saydığımız bölgelerdeki gibi yerleşim birimlerinde yaşayan sürücülerimiz araçlarına kar lastiği taksın. Kar lastiği kış ayında aracımızın daha iyi yolu tutmasını sağlıyor aynı zamanda herhangi bir patinaj anında aracımızı yormadan patinajdan kurtarıyor. Aracımızı sürekli destek veren bir görev ediniyor onun için kış aylarında da kar lastiği takma kuralına uyulması gerekmektedir.'

 

Bakmadan Geçme