Araç sahipleri dikkat! Talep 4 kat arttı

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkında yapılan yönetmelik hakkında konuşan Tüketici...

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkında yapılan yönetmelik hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı şu ifadeleri kullandı:

'1 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla yeni bir trafik sigortası yönetmeliği yürürlüğe girecek. Bu yönetmelik ile amaçlanan sürücü davranışlarını değiştirmektir. Eskiden 7 basamak olan trafik sigortası tarifesi, 9 basamağa çıkarılıp 0'ıncı ve 8'inci basamaklar eklendi.

YÜZDE 50 İNDİRİM

8'inci basamakta iyi sürücüye yüzde 50 indirim geliyor. Eğer siz 7'nci basamakta 5 yıldan fazla hasarsız bir şekilde arabanızı kullanıyorsanız size özel bir indirim daha yapılıp indirim oranınız yükseltilecektir.

PRİMLER ARTACAK

Ama tam tersi kötü sürücüyseniz ve 7'nci basamakta aynı yıl içerisinde 3'ten fazla tazminat ödenen kaza yaptıysanız. 0'ıncı basamağa indirilip yüzde 200 trafik sigortası primleriniz artırılacaktır.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme