-OTİZM BİR FARKLILIK DEĞİL ZENGİNLİKTİR 

KIYMETCAN EFE ÖZEL EĞİTİM&rsquoDEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ Bayındır&rsquoın Zeytinova Mahallesi&rsquondeki Kıymetcan Efe Özel Eğitim Merkezi,...

KIYMETCAN EFE ÖZEL EĞİTİM'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Bayındır'ın Zeytinova Mahallesi'ndeki Kıymetcan Efe Özel Eğitim Merkezi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü'nün destekleriyle Zeytinova'daki okul bahçesinde fidan diken Kıymetcan Efe Özel Eğitim Merkezi öğrencileri yüz boyama etkinliğiyle renkli dakikalar yaşadı.

Kıymetcan Efe Özel Eğitim Merkezi Müdürü Ozan Uvaçin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Günümüzde her 68 çocuktan birisinde görülen otizm; din, dil, ırk, sosyal statü ayırt etmiyor. Birleşmiş Milletler tarafından deklare edilen 2 Nisan Otizm Farkındalık gününde tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları, kampanyalar yapılmakta ve otizmin bir farklılık değil zenginlik olduğu dile getirilmektedir.

Efe Eğitim Kurumları olarak 'Eğitim otizmin tek çaresi, başka bir deyişle ilacıdır' diyor, erken tanı ve özel eğitimle otizmli çocukların hayatlarında büyük fark oluşturmak, sağlıklı gelişim gösteren akranlarıyla birlikte aynı okulda okuyacak seviyeye getirmenin mümkün olabileceğini biliyoruz. Otizm bir cevherdir. Bu mücevheri sandıkta sakladığımız sürece kimse bu cevheri göremez. Bu sandığı açtığınız takdirde mücevherin çeşitlerine rastlarsınız. Önemli olan bu cevheri oradan çıkarmak ve gereğini yapmaktır.

Kıymetcan Efe Özel Eğitim olarak biz de bugünün farkındalığını göstermek amacıyla özel çocuklarımızın keyifle katıldığı ve güne anlam katabilecek çalışmamızla 'Otizm'in farkındayız ve yanınızdayız' dedik'

Hasan Aydın

Bakmadan Geçme