ANADOLU ÖĞRETMENİN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

 Kerem Karamanlıoğlu Açıldığı günden bu yana fosseptik sorunu ile eğitim öğretim hayatını sürdüren Ödemiş Ticaret Odası...

 Kerem Karamanlıoğlu

Açıldığı günden bu yana fosseptik sorunu ile eğitim öğretim hayatını sürdüren Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kanalizasyon sorunu ortadan kalkıyor.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek soruna eğilmesi ile başlayan 'fosseptik kanalı yapım çalışması' için bundan bir süre önce fizibilite çalışması yapılmıştı.

Ödemiş kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi'nin fosseptik kanalizasyon sorunun Ödemiş şehir kanalizasyonuna bağlanması için İl Özel İdare kanalı ile 460 bin TL'lik bir ödeneğin çıktığını belirtmiş, çalışmaların yakında başlayacağını söylemişti.

Çalışma başlarken okul öğrencileri de çalışmayı sevinçle karşıladı. Okulun yan tarafındaki arazide başlayan kazı çalışmaları ile kısa sürede toplam 6157 bin metrelik döşenecek boru hattı Ödemiş şehir kanalizasyonuna bağlanacak.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek şunları söyledi: 'Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisemizin uzun zamandır bir kanalizasyon fosseptik sorunu vardı. Bu sorun okulumuza olumsuzluk yaşatıyordu. Vidanjörler yardımı ile geçici çözümler yapılıyordu. Ancak yürüttüğümüz çalışma ile kalıcı bir boru hattıyla okulun kanalizasyonunu Ödemiş şehir kanalizasyon hattına bağlıyoruz. İhalemizi yaptık. Saha da çalışma başladı 6157 bin metre döşenecek boru hattı ile kısa zaman sonra okulumuzun sorunu ortadan kalkacaktır'

Okul Müdürü İlhan Koca ise 'Okulumuzda kanalizasyon sorununu bir türlü aşamıyorduk. Ödemiş belediyesinin vidanjör araçları ile geçici çözümlerle bugüne kadar geldik. İlçe milli eğitim müdürlüğümüz ve sayın kaymakamımız Abdullah Dölek'in girişimleri aynı zaman da il genel meclis üyelerimizin de girişimleri ile bu sorunumuz ortadan kalkıyor. Okulumuzda öğrencilerimiz de bu durumdan şikyetçiydi şimdi çalışmalar başlayınca öğrencilerimiz de sevindi. Ben okulum adına kaymakamız Sayın Abdullah Dölek'e, emeği geçenlere ve bugüne kadar bu konuda bize yardımcı olan Ödemiş belediyesine teşekkür ediyorum' dedi.

Bakmadan Geçme