Amerika'ya kargoyla pişmiş köfte gönderiyor
Yıllardır Ödemişlilerin akınına uğrayan ve taleplere yetişmekte zorluk çeken köfteci Hurşit Ciritoğlu, şimdi de kargoyla hem...
Yıllardır Ödemişlilerin akınına uğrayan ve taleplere yetişmekte zorluk çeken köfteci Hurşit Ciritoğlu, şimdi de kargoyla hem şehir dışına hem de Amerika'ya pişmiş köfte göndermeye başladı. 49 yıldır müşterilerine hizmet veren Hurşit Ciritoğlu'nun lezzetli köfteleri sınırları aştı. Şehir dışından onlarca kişiye hazırladığı köfteleri gönderen Ciritoğlu, Amerika'nın yanı sıra Almanya, Avusturya gibi ülkelere de pişmiş şekilde kargoyla köfte gönderiyor.
Sabah 08.30'da mesaiye başlayan, altı saat açık kalan ve 60 metrekare dükkanında müşterilerin yoğun talebine yetişmeye çalıştıklarını belirten Hurşit Ciritoğlu, stok ürün bulundurmadan bir gün önceden hazırladıkları köfteleri taze bir şekilde servis ettiklerini söyledi.
Farklı baharat ve irmik
Köftelerinin diğer köftelerden ayıran en büyük farkın içerisinde bulunan baharat ve irmik olduğunu belirten Ciritoğlu, 'İrmik olması farklandırıyor. Onun ayrı bir kokusu, tadı var. Bir kiloya 250 kilogram irmik koyuyoruz. Soğan, irmik, tuz, karabiber, kekik, kimyon karışımı var. Biraz etin de yağlı ve taze olması gerekiyor. Buna şekil verip ve bir gece dinlendirip ertesi gün burada kömür mangalıyla pişirip, tereyağlı ekmek yağlayıp toz biberli olarak müşteriye servis ediyoruz. Güzel tepkiler alıyoruz, daha çok dışarıdan gelen insanlara çok değişik geliyor. Beğenilerini kazanıyoruz ve devam ettiriyoruz. Bu sene 49. Yılım. Babadan kalan mesleğim bu. Müşterimiz memnun oluyor. Artık oğlum da benimle birlikte ve 3. kuşak. İnşallah 4. kuşak da nasip olur ve ben de görürüm' dedi.
Yarı pişmiş halde Amerika'ya
Köftelerini yiyen ve yurtdışında bulunan müşterilerinin Ödemiş'e gelememeleri sebebiyle sipariş verdiklerini anlatan Ciritoğlu, 'Burada yiyen müşterimiz beğeniyor, memnun oluyor ve sipariş geliyor. Hiç unutmadığım, Amerika'ya gönderdik. Avusturya'ya, Almanya, Hollanda'ya arkadaşlarımız giderken de alıp gidiyorlar. Sabah alıyorlar akşam yiyorlar, memleket içinde de kargoyla gönderiyoruz. Ankara'ya, İstanbul'a da kargoyla gönderiyoruz. Ancak tam pişirmeden yarım pişiriyoruz, kutulara koyup gönderiyoruz. Vatandaş alıyor, kaç tane yiyecekse tavanın içinde biraz ısıtıyor, hem ısıtıyor hem de kıvamı pişme kıvamına geliyor' diye konuştu.
'Ufak da olsa ihracat yapıyoruz'
Ufak çaplı da olsa kargoyla ihracat yaptıklarını belirten Hurşit Ciritoğlu, 'Hem Ödemiş'in reklamı oluyor hem de iyi oluyor. Değişik bir yemek olduğu için insanların hoşuna gidiyor. Bizim de hoşumuza gidiyor, böyle tanıtılıyor. İnşallah ileride daha fazla tanıtırız. Ufak da olsa dışarı gönderiyoruz, ufak da olsa ihracat yaparak memleketimizi tanıtıyoruz' ifadelerini kullandı.
'Buraya uğramadan yapamıyoruz, tadına doyulmuyor'
Şehir dışından köfte yemeye gelen müşteriler ise şunları söyledi: 'Aydın'dan geldiğimizde muhakkak buraya uğruyoruz. Ödemiş köftesini severek yiyoruz. Tadına doyulmuyor. Geldiğimizde her zaman için buraya geliyoruz. Harika bir tat, buraya uğramadan gitmiyoruz.'
Haber: Şazenuş Keskin