ALTIN BİZİZ KAHVALTISINA İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Kerem Karamanlıoğlu – Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (Havza Plat) 19 Nisan günü...

Kerem Karamanlıoğlu – Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (Havza Plat) 19 Nisan günü düzenlediği 'Altın Biziz' kahvaltısı için ziyaret turları tüm hızı ile devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta başlayan ziyaretleri ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile sürdüren Havza Plat üyeleri ziyaretlerini dün de devam ettirdiler.

Gün boyu Ödemiş Sarraflar Odasını, Ödemiş Muhtarlar Derneğini, Ödemiş'te yayın yapan gazeteleri, Radyo Remix'i ve Eczacılar Odası temsilciliğini ziyaret ederek hafta sonu düzenlenen kahvaltıya davet ettiler.

Havza Plat sözcüleri, ziyaret ettikleri kuruluşlarda, platformun amacı, madene niçin karşı olduklarını anlatıp, 19 Nisan tarihinde yapılacak kahvaltıya davet ediyorlar. Kahvaltıda bölgenin coğrafi, ekonomik, tarihi ve tarımsal özellikleri hakkında detaylı sunumların yapılacağını belirten üyeler, Ödemiş'in tarımsal zenginliğinin altın madencilerine terk edilemeyeceğini belirtiyorlar.

Her gittikleri yerde ilgi ile karşılandıklarını belirten platform üyeleri, gazetemize yaptıkları ziyarette de, gazetemizin konuyla ilgili duyarlılığı için teşekkür ettiler. Gazetemizin muhabirlerinin devam beklemeksizin ziyaretleri takip eteğini belirten avukat Erdem Boyacı, 'Küçükmenderes Gazetesi, Havza-Plat'ın hemen her etkinliğini en iyi şekilde sayfalarına taşıdı. Gazete bünyesindeki bölge ve ulusal haber ajanslarına da konuyla ilgili haberleri yansıttığı için Ödemiş'teki gelişmelerin ulusal basına da yansıdığını belirten Boyacı, muhabirlere teşekkür etti.

Gazetemizi ziyaret eden platform üyelerinden Ömer Akşahan da Ödemiş'te konuyla ilgili çok iyi bir tepkinin oluştuğunu belirterek, 'Bizim amacımız zenginlikleri önlemek değil elimizdeki daha değerli zenginlikleri korumaktır. Bu havza, bir sezonda üç ürün veren bir zenginliğe sahip. Türkiye'de Küçükmenderes Havzası kadar zengin havzalar çok değil. Bu nedenle torunlarımıza bırakabileceğimiz. Temiz hava ve temiz suyu bugünden korumamız gerekir. Mücadelemiz gelecek kuşaklar için' dedi.

Tayfun Bengi de Ödemiş ve havza için eğitimcilerin duyarlı olduğunu ve sınıflarda zaman zaman konu hakkında bilgilendirici konuşmalar yaptıklarını ifade ederek, 'Bu mücadele bizim yaşam mücadelemiz. Altın olmadan yaşayabiliriz ama temiz toprak, temiz su olmadan asla. Biz bunun bilincindeyiz ve topraklarımızı bir avuç altın sevdalısına kaptırmak niyetinde değiliz' dedi.

Bakmadan Geçme