Almanya nitelikli iş gücüne kapı araladı

Almanya’yı nitelikli yabancı iş gücü için daha cazip hâle getirmeyi amaçlayan yeni göç yasasına ilişkin tasarı, Federal Meclis’te...

Almanya'yı nitelikli yabancı iş gücü için daha cazip hle getirmeyi amaçlayan yeni göç yasasına ilişkin tasarı, Federal Meclis'te yapılan oylama sonucunda kabul edildi.

MAVİ KART KOŞULLARI DEĞİŞTİ 

DW Türkçe'nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerden gelen ve üniversite eğitimini tamamlamış olan kişilere verilen özel oturma izni anlamına gelen AB Mavi Kartı'nı elde etme koşulları değiştirildi. Mavi Kart ile Almanya'ya gelecek üniversite mezunlarından istenen asgari brüt gelir ayda 3 bin 500 euroya düşürüldü. Mavi Kart sahiplerinin işverenlerini değiştirmeleri, aile birleşiminden faydalanmaları ve AB'de daimi ikamet izni almaları da kolaylaştırıldı.

TURİST VİZESİYLE İŞ FIRSATI 

Almanya'ya turist vizesiyle gelen, ancak burada iş bulan kişilerin artık ülkelerine dönerek çalışma izni için yeniden işlem yapması gerekmeyecek. İş bulan kişi, yasada belirlenen niteliklere uygun bir iş teklifi aldığında doğrudan Almanya'da çalışmaya başlayabilecek.

 

Bakmadan Geçme