Aliağa’daki fabrikada bir günde 4 kaza yaşandı

İzmir’de sanayinin kalbi olan Aliağa’da bulunan İzmir Demir Çelik Fabrikası’nda 24 saatte 4 kaza yaşandı. Evrensel...

İzmir'de sanayinin kalbi olan Aliağa'da bulunan İzmir Demir Çelik Fabrikası'nda 24 saatte 4 kaza yaşandı. Evrensel Ege'de yer alan habere göre işçiler ağır yaralandı.

Söz konusu 4 iş kazasının ikisi, çelikhane inşaatında işçilerin vinçten düşmesi ile yaşandı. Bunun yanı sıra kazaların yaşandığı çelikhanede 15 gün arayla iki kez ocak altı patlaması yaşandığı söyleniyor. Gerçekleşen 2. patlamada kepçeci olarak çalışan bir işçi ağır yaralandı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan işçi yoğun bakıma kaldırıldı. Bir başka işçi ise malzemelerin üzerine düşmesi ile ağır yaralandı.

İşçiler, yeni müdürün çalışmaya başlamasının ardından oluşan bu kazalara ve yaralanmalara tepki gösterdi. İşçilerden birisi, konu hakkında gösterdiği tepki sırasında 'Ocak altı patlaması nasıl olur tek bir cevabı yok ama genellikle cürufa su tutuyorlar bazen de çelik akınca böyle olur. Kepçeci çok fena yanmış, kaldı ki çelik sıçradıysa diyecek bir şey yok. Taşeron oldukları için her zaman değişiyor, sabit olmuyor, kimin olduğunu bilmiyoruz. Ocak altında bu üçüncü kaza, birinde oğlu babasını ezdi ikincide de patlama oldu bu şekil, şimdi üçüncü patlama. Bizler endişeliyiz, kanunsuz kuralsız daha fazla kazanmak için bizi de kendine benzetiyorlar. Oysa bize kanun, kural lazım rekabet değil' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme