Akhisar yeniden sallandı

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Dingiller Mahallesi'nde geçtiğimiz gece saatlerinde deprem meydana geldi. Deprem, Ödemiş'i de salladı....

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Dingiller Mahallesi'nde geçtiğimiz gece saatlerinde deprem meydana geldi. Deprem, Ödemiş'i de salladı. Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde salı günü saat 14.26'da yaşanan 5.1 şiddetindeki depremin ardından aynı gece 23.10'da Akhisar'ın Dingiller mahallesinde bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden edinilen bilgilere göre, depremin 4.7 büyüklüğünde olduğu da öğrenildi. Depremin yerin beş kilometre altında gerçekleştiği de kaydedildi.

 

Marmaris de sallandı

 

Yine aynı gün Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akdeniz'de Yunanistan-Dodecanese'nin 68.54 kilometre, Marmaris ilçesinin ise 142.11 kilometre açıklarında saat 18.38'de 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Muğla'da da hissedilen deprem, vatandaşlarda paniğe neden oldu.

 

Dünya da sallanıyor

 

Türkiye'nin farklı bölgelerinde anbean yaşanan şiddetli depremlerin yanı sıra dünya da sallanmaya devam ediyor. 28 Ocak günü Arnavutluk, Irak ve Küba'da aynı saatlerde üst üste depremler meydana geldi. Küba, 7.7 şiddetindeki depremle sarsılırken çok sayıda ülke için tsunami alarmı verildi. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 5.5, Irak-İran sınırında ise 5.0 büyüklüklerinde deprem meydana geldiği öğrenildi. AFAD, sosyal medya üzerinden dünyada yaşanan gelişmeleri de takip ettiğini duyurdu. Öte yandan depremin çevre ülkelerde can kaybı veya maddi hasara yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor.

 

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme