Akdeniz meyve sineği ile mücadelede çiftçiye ihracatçı desteği

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin (EYMSİB) İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yürüttüğü İyi...

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin (EYMSİB) İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yürüttüğü İyi Tarım Uygulamaları projesi kapsamında Gümüldür ilçesinde çiftçilere Akdeniz meyve sineği mücadele tuzağı dağıtıldı.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamaya göre, Gümüldür Hasan Eren İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda üreticilere bitki koruma ürünleri konusunda eğitim verildi.

Eğitim sonrası 44 çiftçiye, EYMSİB tarafından temin edilen 2 bin 500 Akdeniz meyve sineği mücadele tuzağı teslim edildi.

 Çiftçiye destek

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, yaptığı konuşmada, İyi Tarım Uygulamaları projesinin ilk günden beri destekçisi olduklarını belirtti.

Bitki koruma ürünleri kullanımında gerekli hassasiyetin gösterilmemesi durumunda insanlığın ciddi bir sorunla karşı karşıya kalacağına dikkati çeken Uçak, 'Tarımsal zararlılarla yapılan mücadelede çevreye zarar vermeden mücadele etmek çok önemli. Biz üreticilerimizin çevreye zarar vermeden, biyoteknik mücadele yapılarak, tarımsal üretim gerçekleştirmesini hedefliyoruz.' diye konuştu.

Menderes Tarım İlçe Müdürü Oktay Sezgin ise Gümüldür-Özdere-Ahmetbeyli hattının Türkiye'nin ekosistemini özetleyebilecek bir alan olduğunu vurguladı.

Menderes ilçesinde tarımsal üretim deseninin oldukça zengin olduğunu aktaran Sezgin, şöyle konuştu:

'Akdeniz'e yaklaşık 45 kilometre sahil bandı olan bölgemiz biyoçeşitlilikte ülkemizin diğer bölgelerine nazaran çok daha kıymetli. Bölgemizde mandalina ana ürün olarak yer alıyor. Burada yepyeni bir dönüşüm yapmak istiyoruz. Son 200 yılda dünyada nüfus 8 kat arttı. Gıda üretimi-tarımsal üretim ise 30 kat arttı. Gelecek 20 yılda dünya nüfusu 10 milyar olacak. Gelecek 20 yılı planlayıp arazilerimize, altın değerindeki bu ana ürünümüze sahip çıkmalıyız.'

Birol BAŞOĞLU

 

 

 

Bakmadan Geçme