Akbelen’den son gelişmeler “gözaltındaki vatandaşların parmakları copla kırıldı”

Akbelen ormanlarında Limak ve İÇTAŞ ortaklığı ile kurulacak kömür madeninin açılması için yapılan devasa ağaç kesimi...

Akbelen ormanlarında Limak ve İÇTAŞ ortaklığı ile kurulacak kömür madeninin açılması için yapılan devasa ağaç kesimi devam ediyor. Ağaç kesiminin, doğa için geri dönüşü olmayan sonuçları olacak.

Artı TV muhabiri Umut Taştan, Akbelen ormanlarındaki son durumu anlattı. Sabah saatlerinde Jandarma ekiplerinin kesim yapılacak alanı ablukaya aldığını belirten Taştan, başta çadırlarda kalan direnişçilere karşı müdahalede bulunulacağının zannedildiğini, sonradan ablukanın ağaç katliamını hızlandırmak için yapıldığının ortaya çıktığını söyledi.

Taştan, direnişçilere 'gözdağı' verilmesi için, ağaçların kesildiği alanların özellikle direnişçilere ve gazetecilere yakın yerlerden seçildiğini de aktardı. Taştan, 'yarım saat içerisinde kocaman bir alan katledildi. Sabah saatlerinde bizim buradan gökyüzünü görmemiz mümkün değildi' dedi.

Görüntülerde Taştan'ın bahsettiği yerin çırılçıplak hale getirilmiş olduğu görülüyor.

Direnişçilere yapılan müdahalelerden de bahseden Taştan, bir jandarmanın ittirmesi sonucu bir kadının düşerek başını Jandarma aracına çarptığını, bu şekilde bilincini kaybettiğini anlattı. Bilincini yitiren kadın hastaneye kaldırılırken, bir müdahale daha gerçekleştirildi. Biber gazı ve tazyikli su ile gerçekleştirilen müdahalelerle bir kişi daha hastaneye kaldırıldı.

Yine Taştan'ın aktardığı bilgilere göre bugün 20'ye yakın gözaltı gerçekleşmiş durumda. Gözaltına alınanların içerisinde avukatlar ve çevre mühendisleri de bulunuyor. Gözaltına alınan vatandaşlardan birinin parmakları, copla kırılmış vaziyette.

haber merkezi

Bakmadan Geçme