Akbelen’de tuvaletler ablukaya alındı

Akbelen Ormanları’nda kesime karşı direniş devam ediyor. Limak ve YK Enerji ortaklığı ile açılacak kömür madeni...

Akbelen Ormanları'nda kesime karşı direniş devam ediyor. Limak ve YK Enerji ortaklığı ile açılacak kömür madeni için yemyeşil çam ormanlarının ortasında 65.000 ağaç kesilmiş, kesime karşı direnen direnişçiler jandarmanın ağır müdahalesine maruz kalmıştı. Bilim insanları kesimin kalıcı sonuçları olacağını söylerken, avukatların kesimin durdurulması talebiyle verdikleri dilekçeler üç kez reddedilmişti.

Tuvaletler ablukaya alındı

Kesilen ağaçların taşınmasına devam edilirken, maden açılmadan bölgenin yeniden ormanlaştırılmasını talep eden direnişçilerin bölgedeki varlığı devam ediyor. Bianet'ten Diyar Saraçoğlu'nun haberine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından direnişçilerin kullanması için bölgeye gönderilen 4 seyyar tuvalet, jandarma tarafından ablukaya alındı. Seyyar tuvaletleri nöbet alanına taşımaya çalışan direnişçiler müdahaleye maruz kalırken, iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Jandarma, 4 Ağustos'ta direnişçilerin bu sefer de temizlikte kullandıkları su tankerinin direniş bölgesine girişini engellemişti. Bölgede tankerlerin girişi için oturma eylemi başlamış, eylem başarıyla sonuçlanmıştı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme