Akbelen’de son durum! Kesilen ağaçların taşınmasına başlandı

Akbelen’de İÇTAŞ ve Limak ortaklığı ile kurulacak kömür madeni için kesim çalışmalarının bittiği Muğla Valiliği tarafından...

Akbelen'de İÇTAŞ ve Limak ortaklığı ile kurulacak kömür madeni için kesim çalışmalarının bittiği Muğla Valiliği tarafından açıklanmış, fakat işlemlerin devam ettiği vatandaşlar tarafından fark edilmişti. Ormanların ortasındaki dev bir alan, yaklaşık 60.000 ağacın kesilmesi ile beraber çıplaklaştırılmış vaziyette. Doğa aktivistleri ve avukatlar, bu tahribatın kalıcı sonuçlarının olmasından endişe ediyor. Bölgede ağaç kesiminin durması için yapılan başvurular 3 kez reddedilmiş, ardından ağaç kesimlerinin son iki yılda hukuksuz bir şekilde yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Akbelen'deki son duruma göre kesilen ağaçların taşınmasına başlandı. Bianet'in aktardığı bilgilere göre jandarma, saat sabah 6.30'da alanı ablukaya aldı. Alana jammer'lar getirilerek internet erişimi kesildi.

Öte yandan kesilen ağaçların kümelenerek taşınmasına başlandı. Davanın avukatı İsmail Hakkı Atal'ın yaptığı açıklamaya göre bölgede jandarmanın direnişçilere orantısız güç kullanmasına karşı valiliğe şikayette bulunuldu.

Atal, ayrıca okuduğu İngilizce çağrı metni ile uluslararası bir çağrıda bulundu. Bölgedeki ağaç katliamını gerçekleştiren şirketlerden Limak'ın Barcelona'nın stadını inşa etmesinden dolayı çağrı, başta İspanya'yı kapsıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da ağaç kesimine karşı destek vermek için bölgede bulunuyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme