Akbelen’de gözaltı sayısı 24’e yükseldi

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanlarında yapılan ağaç katliamı devam ediyor. Limak ve İÇTAŞ ortaklığı ile kurulmak...

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanlarında yapılan ağaç katliamı devam ediyor. Limak ve İÇTAŞ ortaklığı ile kurulmak istenen kömür madeni için bölgede sayısız ağaç kesilmiş bulunurken, tahribatın kalıcı etkilerinden endişe ediliyor.

Tahribata karşı direniş gösteren bölge halkı, polis ve jandarmanın müdahalesine uğrayarak gözaltına alınıyor. BirGün'den Asena Tunca'nın haberine göre akbelen'de gözaltıların sayısı 24'e çıkmış durumda.

Akbelen'de yaşananlara tepki gösteren avukat İsmail Hakkı Atal, yapılanların anayasaya aykırı olduğunu 'Anayasa böyle emrediyor sana, Anayasa'nın 169. Maddesi herkese emrediyor. Ormanlara zarar verecek hiçbir eyleme müsaade edilemez diyor. Siz korumak zorundasınız bu ormanı. Kanunsuz emre itaat etmeyin, ülkeyi çökertiyorsunuz' ifadeleriyle belirtti.

Zulme karşı vatandaşlar, yol kapatma eylemine başladı. Muğla'ya bağlı Milas ve ören üzerindeki yol kapatıldı, alkışlı eylem yapıldı. Kesilen ağaçları taşıyan kamyonlar da bölgede bulunan direnişçiler tarafından, 'katil Limak Akbelen'den defol' ve 'susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz' sloganları ile protesto edildi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme