'AK Parti seçmeni korkmadan evine dönebilir'

Yeni İzmir'den Berivan Kaya'nın haberine göre 14 Mayıs günü gerçekleşecek olan tarihi seçimlere günler kala siyasetçiler...

Yeni İzmir'den Berivan Kaya'nın haberine göre; 14 Mayıs günü gerçekleşecek olan tarihi seçimlere günler kala siyasetçiler çalışmalarını hızlandırdı. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in halk buluşması adeta bir mitinge döndü. Halk buluşmasına Özgür Özel'in yanı sıra Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Milletvekili Adayı Fulya Alçay katıldı.  

Seçimin ilk turda tamamlanacağından bahseden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 'Sayın Başkan Vekilimiz Özgür Özel 5 yıl önce Buca'ya gelmişti. Biz dedik ki 'Özgür Başkanın bir umudu var'. O seçimi kazandık. Bugün yine Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimindeyiz. Sayın Grup Başkan Vekilimiz yine burada. Biz inanıyoruz ki beş gün sonra bu seçimi ilk turda farkla kazanacağız. Buca vatanseverliğini, hoşgörüsünü; barışa, mutluluğa olan inancını sandıkta gösterecek. 13.Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu tüm Türkiye'ye ilan edecek. Sadece Manisa'nın değil, İzmir'in değil. Tüm Türkiye'nin bağrına bastığı bir insan Özgür Özel.  Seçime beş gün kaldı. Cumhuriyet tarihinin dönüm noktasına 5 gün kaldı. Bizler çok çalıştık. Parti emekçilerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ilçe başkanımız çok çalıştı. Çalmadık kapı bırakmadılar, dolaşmadıkları ev bırakmadılar. Tek tek 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oy istediler. Bu çalışmalara ben de bizzat katıldım. Şunu gördüm, vatandaşlarımızın inancı tam. Onlar da biliyor. Hepimiz biliyoruz.  Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin kurtuluşu olacak. Çok değerli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da bir saldırı gerçekleşti. Bu korku değil de nedir? Biz iyiliği inşa edeceğiz. 14 Mayıs'ta Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız' ifadelerini kurdu. 

14 Mayıs günü gerçekleştirilecek seçimlerin öneminden bahseden CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 'O seçim de aslında sizin, benim, bizim gibi düşünenlerin, ezilenlerin, mağdurların, mazlumların, işçilerin, köylülerin, çiftçilerin, emeklilerin ve gençlerin artık o seçim gününü beklemekten başka istekleri yoktur. Karar verilmiştir, iktidar değişmektedir. Buca'da Forbes Caddesine gelmek, esnaf gezmek siyasettir, cafede gençlerle sohbet etmek siyasettir. Bir kahvenin önünde toplanan kalabalığa hitap etmek büyük siyasettir.  Büyük kalabalığın karşısında bir masanın üstüne çıkmak iddialı bir siyasettir. Ama bir akşam Forbest Caddesi'ni alabildiğine doldurmak, iktidardır' şeklinde konuştu.  

 

AK Parti iktidarının seçimi 4 aşamada çevirmeye kalktığından söz eden Özgür Özel, 'Artık seçimin sonuna geliyoruz. Vekil yanlış yapar, millet yapmaz. Millet bir şeyden rahatsızsa susar susar, sandıkta konuşur. Bugüne kadar sustunuz. Pazar günü sandık geliyor. Pazar günü sandığa gidip hepsine gereken cevabı vereceksiniz. Önce yap dediklerimizi yapmadılar. Sonra matbaayı, darphaneyi çalıştırdılar. Yarınlar hiç yokmuş gibi para bastılar. Her şeyi yapıp seçmenin fikrini değiştirmeye çalıştılar. Ama anketler gösteriyor ki, kazanamadılar. Çünkü kış geçermiş ama kurt yediği ayazı unutmazmış' ifadelerinden bahsetti.  

CHP'nin kapısının AK Parti seçmenlerine de açık olduğunu söyleyen Özel, 'Biz nüfus kimliği fotokopisiyle partiye üye yapılanlar, iş isteyene 'üye ol' diyenler, yoklukla, açlıkla, tehditle AK Partili yapılanlar, korkmayın! Bir zamanlar iyidir deyip gidenler. Düne kadar AK Parti'ye oy versen de bu harami düzenini, rüşvet çarkını, birilerini kollayan ama vatandaşını umursamayan kalpsizliği görüp de pişman olanlar. Sakın korkmayın! Ne hesap soracağız, ne kötü davranacağız ne de ayrımcılık yapacağız. Çünkü geldiğimiz yer baba evidir. Baba evidir ki herkes aynı eve doğar. Kimi uzakta kimi yukarıda oturur, kimi büyüğüne kimi küçüğüne geçer. Ama herkes bilir ki baba evinde çorba kaynar. Yıllardır baba evinin çorbasını kaynatıp bacasını tüttürenlere helal olsun. Ama şimdi dönüp de baba evine gelecekler var. Mecburiyetten gidenler var, pişman olup dönecekler var. Baba evinin kapısı herkese açıktır. Yerleri evin başköşesidir. Çünkü ben gelme desem bana 'tapusu sende mi' derler. Ne bende ne Kemal Bey'de. Ne Ecevit'te ne de İnönü'de. Baba evinin tapusu tek kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bunun için baba evine dönene 'Niye geldin, neredeydin, sen yokken bize neler ettiler' demeyiz. Bu yüzden İzmirliler gönülleri ve kapıları açık. Onlar taş atsın, siz kalp yapın, gül atın. Biz kazanacağız. Biz kazanınca kaybeden olmayacak' diye konuştu. (M.T.) 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme