AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR MECLİS GRUBU, ÖDEMİŞ’TE TOPLANDI

     Başar Uçar – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu, cuma günkü olağanüstü meclis...

 

 

 Başar Uçar – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu, cuma günkü olağanüstü meclis toplantısı öncesi grup toplantısını Ödemiş'te gerçekleştirdi. AK Parti Meclis Grubu Başkan Vekili Bilal Doğan ve beraberindeki meclis üyeleri toplantı öncesi AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem'i ziyaret ederek destek mesajları verdi.

İlk olarak Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ni gezen AK Parti Meclis Grubu Başkan Vekili Bilal Doğan ve AK Partili meclis üyeleri daha sonra Bedia Akartürk Sanat Müzesi'nde Ödemişli sanatçının anılarını yerinde görme fırsatı buldu.

Doğan ve beraberindekiler daha sonra Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ana gündemi basında yer alan 'Ödemiş'te Ak torpil' iddiaları olurken, AK Parti Meclis Grubu Başkan Vekili Bilal Doğan, Başkan Mahmut Badem'in çalışacağı isimleri kendinin belirlemesinden daha doğal bir şey olamayacağını ve Badem'in tercihlerinin sonuna kadar destekçisi olduklarını dile getirdi.

AK Partili Meclis üyelerinin ziyaretini önemsediğini kaydeden Başkan Mahmut Badem, Ödemiş'in sorunlarının ve beklentilerinin İzmir'de dile getirilmesi adına yarar sağlayacağına inandığını aktardı.

BAŞKAN BADEM 'TORPİL' İDDİALARIYLA İLGİLİ KONUŞTU

Kardeşi Tahir Badem ile kardeşinin bacanağı eski Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli'nin belediyede görevlendirilmelerine de değinen Badem, 'Bu konuyla ilgili söylenecek her şeyi söyledim. Biradere, bacanağa torpil diye haber yapıyorlar. Haber yapılmadan önce internete girseniz ya da buradaki herhangi bir belediye bürokratına sorsanız başkan yardımcılığı kadrosunun ne olduğu anlatılırdı. Evet benim kardeşim bu belediyede çalışıyor şu anda.

Benim kardeşim Türk Telekom'un Ödemiş'teki biriminde transmisyon amiri olarak görev yapmaktaydı, Selçuk ve Kemalpaşa da dahil olmak üzere tüm bölgeden sorumlu idi. Türk Telekom ücret politikası ile Türkiye'nin gözbebeklerinden biri bunu herkes bilir. Benim kardeşim Emekli Sandığı'na bağlı devlet memurluğunu bıraktı, taşeron işçisi olarak çalışmaya başladı. 10 lira alırken 6 liraya çalışıyor artık. Bu fedakarlık neden yapıldı? Bu fedakarlık yeni bağlanan 74 köyün, 9 beldenin her birinin ilgiye ihtiyacı olduğu için yapıldı. Birinci derecede ilgilenecek birilerinin olması gerekiyor. Dolayısıyla bu işi sizin adınıza resmi bürokrat kadrolarının dışında doğrudan takip edecek birisi lazım.

'GÜVENDİĞİM İNSANLARLA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM'

Ben güvendiğim insanlarla çalışmak zorundayım. Güvendiğim insanlarla çalışmalıyım ki; geçmiş dönemdeki gibi yüzde yarımlık kırımlarla Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek ihaleler bir daha yapılmasın. Güvendiğim insanlarla çalışmalıyım ki, Ahrandı Restoranı her yıl 110 bin lira zarar etmesin. Sıtkı İçelli'ye gelince; Sayın İçelli bir belediye başkanıdır. Şu anki kadrosu da Başbakanlık Basın Müşavirliği'dir. Maaşını Başbakanlık'tan alır, 6 ay süreyle geçici görevdedir. Bizim Ankara'daki projelerimizin takibini bir belediye başkanı anlayışıyla takip etmesi adına istifade etmek istedik. Bunda yanlış bir şey görmüyorum' dedi.

BADEM'E 'TAM DESTEK' MESAJI

AK Parti Meclis Grubu Başkan Vekili Bilal Doğan da Başkan Badem'e destek vererek, 'Sayın Badem'in çok güçlü, güzel bir kadrosu var, başarılı olacaktır. Kadro demişken belediyeciliğin zor, detaylı, teknik bilgi gerektiren ve güvendiğiniz kişilerle çalışılması gereken bir alan olduğunu vurguluyorum. Başkanımızın kadrosundaki her arkadaşımız mutlaka güvenilir ve nitelikli arkadaşlardır, ama onları takviye etmek adına başkanımızın kadrosuna aldığı bu arkadaşlarımız da başkanımıza destek vereceklerdir. Hepimiz başkanımızın çalışma arkadaşlarını kendisinin seçmesinin en doğal hakkı olduğunu biliyoruz. Bu konuda kendisine güveniyoruz, aldığı kararların arkasındayız. Yanındayız ve destekçisiyiz. Esnaflarımızla vatandaşlarımızla görüştüğümüzde 'Allah razı olsun, başkanımızdan çok memnunuz' yanıtlarını aldık. Bu bizleri ayrıca sevindirdi. Ödemişlinin başkanımızdan daha da memnun olması için AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Ödemiş'in sorunlarının İzmir'de takipçisi olacağız. Başkanımızın her projesinin arkasında olacağız' dedi.

KOCAOĞLU'NA YÜKLENDİ

Daha sonra cuma günü gerçekleştirilecek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü meclis toplantısı için AK Parti Belediye Meclis Grubu, Ahrandı Restoran'da grup toplantısı gerçekleştirdi. Başkanvekili Doğan, meclis gündemine gelecek konularla ilgili karşı oy kullanmayacaklarını belirterek, 'İzmir'in İzmirli'nin yararına olacak konularda her zaman desteğe varız, ama halkın zararına olan, İzmir'in zararına olan her şeyin karşısındayız' dedi.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Ödemiş'ten yüklendi. Doğan, 'Ödemiş sokaklarında gezdiğimizde Büyükşehir'in yapması gereken pek çok şeyi yapmadığını görüyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu, Ödemiş'e haksızlık yapıyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrımcılık yapıyor. Ödemiş Belediyesi'ne çöp toplama dışında bir yetki vermeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece dev LED ekranlar koyuyor. Yolların hali ortada' dedi.

'EN PAHALI SUYU İZMİRLİ İÇİYOR'

İZSU'nun İzmirliye Türkiye'nin en pahalı suyunu içirdiğini öne süren Doğan şöyle devam etti: 'Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan tarife İzmir'de var. En pahalı suyu İzmirliye içiriyorlar. İZSU'nun kasası para dolu olduğu halde Temmuz ayında yüzde 10 zam yaptılar. Konuyu yargıya taşıdık, süreç devam ediyor. Kasa dolu ama yatırım yok. Kayıp-kaçak oranı 10 yıldır hiç düşmemiş. Bursa'da kayıp-kaçak oranı %21 iken, İzmir'de yıllardır %33. Kaynaklar'da insani atıkların Tahtalı Barajı su kaynaklarına karıştığını söylüyoruz, yine bir yatırım bir önlem yok.

Ödemiş gibi yeni bağlanan ilçelerde faturalar 4-6 ayda bir okunuyor, o görülmemiş tarife yüzünden insanlar adil olmayan faturalar ödüyor. Ödemiş, başta olmak üzere susuzluk yaşanan yerler var ama yatırım yok' dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in büyük borç yüküne sahip bir belediye devraldığını hatırlatan Doğan, 'Başkanımız zor bir süreçte görevi devraldı. 2004-2009 yılları arası Ödemiş'te büyük dönüşümü başlatan Başkanımızın yine başarıyla görev yapacağına inanıyorum. Bu altından kalkılması çok zor olan borcu da kapatacaktır. Bürokrat kimliğiyle Ödemiş Belediyesi'ni düze çıkaracaktır. Ödemiş'in Sayın Mahmut Badem'le bölgenin parlayan yıldızı olacağını herkes görecek. Biz Ödemiş'i seviyoruz, Ödemişliyi seviyoruz' diye konuştu.

Bakmadan Geçme