Agrobay Seracılık işçileri: 40’tan fazla işçi çıkarıldı

İzmir’in Bergama ve Dikili ilçeleri arasında bulunan ve Avrupa’nın en büyük domates serası olan Agrobay Seracılık,...

İzmir'in Bergama ve Dikili ilçeleri arasında bulunan ve Avrupa'nın en büyük domates serası olan Agrobay Seracılık, Bayburt Grup'a ait. Serada çalışan işçiler, sendikalaşmaya çalıştıkları sırada işten çıkarılmış, çıkarılmayan işçiler ise tepkilerini dile getirmek için seraya giriş ve çıkışları kapatmıştı.

Patronların Ensesindeyiz Platformu'na konuştular

Sera işçileri, hukuksuzluğa uğrayan işçilere hukuki destek ve kamuoyu desteği sağlayan ve Türkiye Komünist Partisi tarafından kurulan Patronların Ensesindeyiz Platformu'na konuştu. İşçiler maaşlarının geç yatırıldığını, ücretsiz izin dayatıldığını, baskı ve mobbing altında bulunduklarını, promosyonlarına çöküldüğünü, keyfi olarak yerlerinin değiştirildiğini, kalitesiz kıyafet ve ekipman kullandıklarını, servislerde can güvenliği sorunu yaşadıklarını iddia etti.

40'tan fazla işçi çıkarıldı

Salı günü başlayan işten çıkarmalar sonucu işe devam eden ve duruma tepki gösteren diğer işçiler arasında da kovulanlar olmuş, kovulan işçi sayısı 40'ın üzerine çıkmıştı. Sera işçileri ve Tarım-Sen, 25 Ağustos günü iş yeri önünde basın açıklaması düzenlemiş, açıklamada 'Agrobay yönetimi haklarını arayan işçilere karşı işçi düşmanlığı yapmaktadır. Bu keyfi, hukuksuz işçi kıyımını kabul etmiyoruz. Sendikalı olmak anayasal haktır. Agrobay gibi pek çok sorunun olduğu bir işletmede işçilerin sendikalaşması zorunludur. Tüm işçi kardeşlerimizin haklarını alana kadar mücadele edeceğiz. Tüm emek dostlarını desteğe bekliyoruz.' denmişti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme