Agrobay işçilerini destekleyen sendikacılara “seraya 500 metreden fazla yaklaşmama” şartı

İzmir’in Bergama ve Dikili ilçeleri arasında bulunan Agrobay Seracılık önünde işçilerin eylemleri devam ediyor. Bayburt Grup’a...

İzmir'in Bergama ve Dikili ilçeleri arasında bulunan Agrobay Seracılık önünde işçilerin eylemleri devam ediyor. Bayburt Grup'a ait olan serada sendikalı işçilerin işten çıkarıldığı iddia edilmiş, sera çalışanları maaşlarının geç yattığını, promosyonlarının ise hiç yatmadığını iddia etmişti. İşçilere desteğe gelen sendikaların işbirliği ile başlayan çadırlı direniş, hala devam ediyor.

İşçilere desteğe gelen sendika liderlerine seraya 500 metreden fazla yaklaşmamaya yasağı

Geçtiğimiz günlerde sera önündeki eylemler sırasında bölgede bulunan sendika liderleri ve işçilerin bir kısmı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, eyleme destek için gelen Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu da bulunuyordu.

Gelen kararla beraber Kocagöz ve Çakır'a seraya 500 metreden fazla yaklaşmama adli kontrol şartı getirildi.

Karara gerekçe olarak Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kişilerin 'Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama' suçu işliyor olma ihtimallerinin bulunduğunu söyledi.

Kararın metni ise şu şekilde;

haber merkezi

Bakmadan Geçme