Ağaçlandırma için kiralanacak

Ülkemizde orman alanlarını çoğaltmak, toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi kurarak erozyonu önlemek ve insanlarımızın...

Ülkemizde orman alanlarını çoğaltmak, toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi kurarak erozyonu önlemek ve insanlarımızın daha yeşil, temiz ve güzel bir ortam içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından hazine taşınmazlarının ağaçlandırma amaçlı kiralanması teşvik ediliyor.

Hazine taşınmazlarının ağaçlandırma amaçlı kiralamalarında sağlanan en önemli avantajlardan biri, taşınmazın kira bedelinde ilk beş yıl için yüzde 50 oranında indirim uygulanması. Kira bedeli, Orman Genel Müdürlüğü tarafından fidan türleri ve arazi verim sınıfları dikkate alınarak her yıl yeniden belirlenen bedel üzerinden hesaplanıyor. 

Belediye ve belediye mücavir alan sınırları dışında kalan Hazine taşınmazları üzerinde kavak, kızılağaç, okaliptüs, badem, antepfıstığı, zeytin, ceviz, fıstıkçamı, kızılçam, sedir, göknar, ladin, akasya vb. türler için 10 yıla kadar ağaçlandırma izni verilebiliyor. Ağaçlandırma amaçlı kiralama talebinde bulunmak isteyen vatandaşlar, Defterdarlık ve Mal Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabildikleri gibi Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün web sitesi ( www.milliemlak.gov.tr) üzerinden de elektronik olarak başvurabilirler. Ayrıca Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde ağaçlandırma kiralamaları hakkında ayrıntılı bilgileri içeren tanıtıcı broşürler mevcut.

Haber: Turgay KONURALP

 

Bakmadan Geçme