ADNAN SAYGILIER GÖZÜ İLE BEYDAĞ BELEDİYESİ ÇALIŞMALARI

İzmir ilimizin en doğusunda yer alan Beydağ, 4 Temmuz 1987 tarihinde Ödemiş’e bağlı belde iken ilçe...

İzmir ilimizin en doğusunda yer alan Beydağ, 4 Temmuz 1987 tarihinde Ödemiş'e bağlı belde iken ilçe olma hakkını kazanmıştır. Doğası, kültürel zenginlikleri, tarihi yapıları ve maden kuruluşları ile sesini duyuran bu şirin ilçemiz, sıcak insanları ile eskiden beri ilgi çekmeye devam etmektedir. Kaliteli kestane üretimi ve zeytin üretimi ile birlikte kiraz ve incir bahçeleri ile de nam salmıştır.

Küçük Menderes Nehri üzerinde yapılan Beydağ Barajı, her ne kadar birinci sınıf tarım arazilerini yok etse de baraj gölünde tekne turları ve balıkçılıkla farklı bir ekonomik yapıya bürünmüştür. Ayrıca baraj manzaralı olan, belediyece yaptırılan ve işletilen kafeterya, çevre il ve ilçelerden büyük talep görmektedir.

Bu güzel ilçemize Küçük Menderes Gazetesi olarak gittik. Öncelikle 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde CHP'den belediye başkanı seçilen Sn. Feridun Yılmazlar'a makamında ziyarette bulunduk. Bizi tüm samimiyeti ve güler yüzü ile kabul etti. Kapıdan ilk girdiğimizde dikkatimizi önemli bir şey çekti. Çalışma masasının üzerine serili birçok projenin etrafında başta Sn. Başkan Feridun Yılmazlar olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Beydağ Yerel Hizmetler Koordinatörü Sn. Şakir Geçer ve CHP Beydağ İlçe Başkanı Sn. Şakir Başaran ile derin bir çalışma yapıyorlardı. Bizi de çalışmaya davet ettiler. Vaat edilen, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan proje ve çalışmalar hakkında aşağıdaki bilgileri verdiler.

1-SEBZE PAZARI VE BELEDİYE HİZMET BİNASI PROJESİ

Mevcut durumda pazar yeri ve düğün salonu olarak hizmet veren eski binanın yıkılarak 1400 metrekare alana zemin altında otopark, zemin katında pazar yeri, birinci katında düğün salonu, ikinci katında konferans salonu, eğitim odaları ve gençlik merkezinin de bulunduğu hizmet binası projesi, hayata geçirilmek üzere gündeme alındı.

2-BEYDAĞ KALESİ VE KENT MÜZESİ PROJESİ

'Kültür ve tarihimize sahip çıkalım' şiarı ile yola çıkan Beydağ Belediyesi, Bizanslılardan günümüze kadar ayakta kalan tarihi Beydağ Kalesi'nin restorasyonu ile kale külliyesinde bulunan Kent Müzesi'nin yapımlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın 450'şer bin liralık katkıları ile gerçekleştirmekte. Kent Müzesi'nin birinci katı tamamlanmış, ikinci katının yapımı devam etmekte olup ilk hak edişleri ödenmiştir.

3-ŞEHİT BAŞARAN KAHRAMAN PARKI

İlçenin iki şehidinin adlarının yaşatılması için ilçe sınırları içerisinde kurulacak olan Şehitler Parkı'nın projesi, tamamlanmış olup yakın zamanda açılışı yapılacaktır.

4-BEYKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ VE TABİAT VARLIKLARININ KORUNMASI PROJESİ

Beyköy Mahallesi'nde bulunan 600 yıllık tarihi çınar ağacının görkemi ile bütünleşen ünlü Beyköy Meydanı'nın düzenlenmesi, kültürel ve sanatsal etkinliklerin zenginleştirilmesi amacı ile baraj manzaralı, temiz hava ve bol oksijenli zenginliklerin korunması, yaşatılması ve sosyal aktiviteler açısından büyük önem taşımakta olup bu projenin büyük ses getireceğini düşünüyorum.

5-SOKAK HAYVANLARI PROJESİ

İlçede bulunan başıboş hayvanların korunması adına muhtelif yerlere barınaklar inşa edilip bakım evleri kurulması projesi gerçekleştirilmiş, bununla ilgili izinler alınmış. Unutulmamalıdır ki o hayvanlar, insanların yardımına muhtaçtır. İnsan sevgisi hayvanları sevme ile başlar. Tüm canlılar, ekolojik dengenin birer parçasıdır.

Sayın Başkan'ın seçim beyannamesindeki projelerin birer birer hayata geçmesi, gerek şahsım gerekse ilçe halkı tarafından memnuniyet ile karşılanmaktadır. Beydağ'ın ilçe olması ile birlikte kurulan kamu idare teşkilatlarının (Adliye-TEDAŞ-Telekom-Orman İşletmesi) son birkaç yıl içerisinde kapatılması, halk tarafından üzüntüyle karşılanmış olup söz konusu hizmetlerden tekrar yararlanmak için kurumların geri gelmesini talep etmektedirler.

Yaptığımız ziyaret sonrası Sayın Başkan ve ekibini kutluyor, başarılarının sürdürülebilir olmasını diliyorum. Unutulmamalıdır ki halk hizmet, Hakk'a hizmettir.  

Bakmadan Geçme