ADD'nin İzmir şubelerinden Ödemiş'te toplantı

İzmir'e bağlı ilçelerdeki Atatürkçü Düşünce Derneği şube başkanları ve bazı yöneticileri Ödemiş'te otogar üstündeki nikah salonunda...

İzmir'e bağlı ilçelerdeki Atatürkçü Düşünce Derneği şube başkanları ve bazı yöneticileri Ödemiş'te otogar üstündeki nikah salonunda eşgüdüm toplantısı gerçekleştirdiler. Açılış konuşmasını gerçekleştiren ADD Ödemiş Şube Başkanı Gürcay Işık, 'Bizim ilkemiz, hep Kemalizm ve Atatürk'tür. Bizi bu hedefimizden hiçbir güç ayıramayacaktır. Ölürken bile yolumuzdan dönmeyeceğiz. Son zamanlardaki uyguladığımız politikalarla bazı kesimleri kaybettik. Umuyoruz birlik ve beraberlikle bunları aşacağız' dedi.

3 Mart'ta etkinlik var

ADD İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ekin Karaduman, '3 Mart tarihinde Buca'da bir etkinlik gerçekleştireceğiz. İnternet gazetesi kurduk. Bu sitede internet haberlerinizi gönderirseniz yayınlarız. 24 Aralık'ta bir basın açıklamasını gerçekleştirdik. Kardak Zaferi ismi altında bir konferansı 19 Mayıs'ta düzenleyerek gerçekleri dile getirmek istiyoruz. Bu arada Atatürk gençliğini örgütlemek için çalışmalarımız sürecek, buna önem veriyoruz' dedi.

'Ülkemizin beka sorunu var'

Eşgüdüm toplantısının basın açıklamasını ilçedeki Efe heykelinin bulunduğu alanda yapan Mesut Eroğlu, 'Biz Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri olarak kamuoyuna ilan ediyoruz ki: Ülkemiz ve Cumhuriyetimiz, kuruluşundan bu yana en zor günleri yaşamaktadır. Bizzat AKP'nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin bir beka sorunu olduğunu söylemektedir. Bu görüşe birçok siyasi ve milletimizin büyük bir çoğunluğu da katılmaktadır. Ancak unutulmasın ki AKP'nin iktidar olduğu 2002 yılında kimsenin aklında bir beka sorunu yaşayacağımız yoktu. AKP iktidarı ve onun lideri Erdoğan'ın on beş yıldan fazladır uyguladığı yanlış politikalar sonucunda bu noktaya geldik.

Sıfır terörle iktidar olan AKP, önce PKK ile açılım politikalarıyla pazarlık yaparak, Diyarbakır Meydanı'nda 'Megri Megri' diye ağlaşarak, valilere askerin ve güvenlik güçlerinin PKK'ya karşı operasyon yapmasını yasaklatarak Güneydoğu'yu PKK'ya teslim ettikten sonra hendek savaşları yapmak zorunda kalmış, onlarca Mehmetçiğin şehit olasına neden olmuştur. ABD emperyalizminin BOP politikalarına takılıp kendi 'Müslüman Kardeşler' ideolojisinin iktidarı için Şam'da Emevi Camii'nde namaz kılma hayaline kapılan AKP liderliğinin izleyegeldiği yanlış politikalar sonucunda ordumuz, Suriye'de bir kez daha yeni bir cephede savaşmak zorunda kalmıştır. Ordumuzun Afrin harekatında gösterdiği başarılardan gurur duyuyoruz. En az şehitle harekatın sonuçlanması dileğimizdir.

'Öso, Kuva-yı Milliye ile bir tutulamaz'

AKP'nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ordumuzla birlikte hareket eden sözde Özgür Suriye Ordusu'nu Kuva-yı Milliye ile eş tutması, bir hatadır. ÖSO, ABD tarafından harekattan bir hafta önce Washington'da ağırlandı. Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı'nda temaslarda bulundu. Emperyalizmin emrinde bir örgüttür. Kuva-yi Milliye ise ülkemizin emperyalizm tarafından işgaline karşı örgütlenen, yöresel Müdafaa-i Hukuk derneklerinin çağrısıyla gönüllü köylü, efe ve yedek subayların oluşturduğu milli mücadelenin kitlesel halk direnişidir. Bu gönüllü halk direnişinin ilk örneğini önünde bulunduğumuz anıttan da anlaşılacağı gibi Ödemiş vermiştir. Vali Kambur İzzet ve Kolordu Komutanı Ali Nadir Paşa'nın bütün karşı koymalarına rağmen Ödemiş Jandarma Komutanı Tahir Bey'in gayretleriyle milli hükümet kurulur, silah depoları basılıp silahlar halka dağıtılır ve Yiğit Ordusu adında bir milis güç oluşturulur. Böylece İstanbul Hükümeti'ne karşı Ege'de ilk isyan başlar. Milis güç Ali Orhan İlkkurşun'un komutanlığında Hacı İlyas Köyü sırtlarında Yunan ordusuna karşı savaşır.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖSO'yu Kuva-yı Milliye'ye benzetmesini kınıyoruz.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin harekatında bir taraftan Suriye'nin toprak bütünlüğünden söz ederken bir taraftan da bunları Özgür Suriye Ordusu'na bırakacağından söz etmektedir ki bu, büyük bir çelişkidir. Erdoğan, bir taraftan ABD'ye veryansın ederken bir yandan da hala ABD ile birlikte operasyon yapmaktan söz etmektedir. Bu çelişkili politika, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asla emperyalist olmadığını ve olamayacağını, kahraman ordumuz üzerinden iç politikada amaçlarına ulaşmak için hesaplar yaptığını göstermektedir.

'İttifaklar yapılmalı'

Biz Atatürkçü Düşünce Dernekleri olarak AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Suriye'nin meşru Devlet Başkanı Esad ile derhal görüşmelere başlayarak ülkesinin bütün cihatçı örgütlerden temizlemesini ve toprak bütünlüğünü sağlayarak emperyalist saldırıları püskürtmesinde yardımcı olmasını istiyoruz. Böylece Mehmetçiğimizin şehit olmasını önlemiş olur. Biz Atatürkçüler, ülkemizin ve bütün Ortadoğu ülkelerinin çıkarlarının Atatürk'ün dış politikasına dönerek İran, Irak, Suriye ve Rusya ile çok yönlü ittifaklar yapılmasından geçtiğine inanıyoruz.

'Ekonomi, duvara toslamak üzere'

Ülkemiz dış politikada olduğu gibi içerde de büyük sorunlar yaşamaktadır. Ekonomi, artık duvara toslamak üzeredir. Halkımız fakr u zaruret içersindedir. Daha geçenlerde bir işsiz vatandaşımız, Meclis'in önünde kendini yaktı. Bir başkası da İstanbul'da üzerine benzin dökerek kendisini yaktı. Bunlar basına yansıyabilenler, hayat her gün biraz daha pahalanıyor. Üstelik ülkemiz ekonomisinin iyileşeceğine yönelik hiçbir işaret de yok. Biz Atatürkçü Düşünce Derneği'nin İzmir şubeleri olarak ülkemizi bu karanlık tablodan, beka sorunundan çıkarmak için, Cumhuriyetimizi yeniden demokratik,  laik ve sosyal devlet hükümeti yapabilmemiz için, tüm toplum güçlerini mücadeleye çağırıyoruz. Her zaman olduğu gibi üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için yılmadan çalışıyoruz' dedi.

Grup, Efe anıtı önüne karanfiller bıraktıktan sonra eş güdüm toplantısına öğleden sonraki oturumda devam ettiler.

Haber: Turgay KONURALP

 

Bakmadan Geçme