ADD GENÇLİK KOLLARI TİYATRO TOPLULUĞUNDAN SESSİZ GÖSTERİ

Ödemiş caddelerinde ilk oyunlarını sergilediler Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi Gençlik Kolları tiyatro topluluğunun kurduğu...

Ödemiş caddelerinde ilk oyunlarını sergilediler

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi Gençlik Kolları tiyatro topluluğunun kurduğu 'Hayal Tiyatrosu' sessiz gösterileri ile Ödemişlilerle buluştu.

Hayal Tiyatrosu grubu Ödemiş Öğretmenevi önünde, Tayyare Parkı ve Ulus Meydanında gösteri sanatının dallarından biri olan pantomim ile Ödemişlilere oyunlarını sundu. Makyajları ve kıyafetleri ile dikkatleri üzerine çeken tiyatrocu gençler, oynadıkları oyun ile sanata ve tiyatroya dikkat çekmeye çalıştılar. Oyunun finalinde kutudan çıkan notta ise büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözü yer aldı.

Hayal Tiyatrosu Eğitmeni ve oyuncusu Yasemin Yancı amaçlarının sanata ilgi uyandırmak ve tiyatronun daha çok sahiplenilmesi gerektiğini vurgulamak olduğunu belirtti. Yasemin Yancı şunları söyledi: 'Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi Gençlik Kolları tiyatro topluluğu kurmak istedi. Yapılan çalışma ile bu topluluk oluştu ve adı Hayal Tiyatrosu oldu. Hayal tiyatrosu adı altında 5 Mayıs 2015'ten sonra çalışmalarımıza başladık ve ilk oyunumuz olan Pantomim'i hazırlandık. 6 arkadaşımızın yer aldığı Pantomim sessiz bir oyun ve sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözü yer alıyor. Cumartesi günü önce Ödemiş Öğretmenevi önünde sonra Tayyare Parkı içerisinde daha sonrada Ulus Parkında oyunumuzu sahneledik. Neden sokakta dersek insanlarla iç içe olmak ve insanlara sanata ve tiyatronun güzelliklerini göstermektir.

Aynı zamanda sokakta tiyatromuzu oynarken broşürlerimizi de dağıttık. Yeni arkadaşlarımızın dikkatini çektik ve yeni arkadaşlarımız da tiyatro topluluğumuza katılarak üye oldular. Bundan sonra da yaz döneminde ses ve beden atölyelerimiz de temel tiyatro derslerimiz ile daha profesyonel oyunlara hazırlanacağız. Şuan tam kesin olmamak ile birlikte Ramazan ayı içinde Ramazan'a özel bir program düşünüyoruz. Daha sonraki günlerde de oyunlarımızı sahneye de taşıyacağız. Topluluğumuz da şuan 20 genç arkadaşımız var. Bugünkü Pantomim ekibimiz ise Hilal Yancı, Berkay Sakin, Gülnaz İlgen, Pınar Olgun, Mustafa Yeşilöz ve ben Yasemin Yancı'dan oluştu. İlgi gösteren destek olan bizi izleyen takip eden herkese çok teşekkür ediyoruz.'

  Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme