‘Adaylık toplantısı değil halk hareketi'

Yeniizmir.com yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre 16 Eylül'de yapılacak CHP İzmir İl Kongresi öncesinde Konak eski...

Yeniizmir.com yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre; 16 Eylül'de yapılacak CHP İzmir İl Kongresi öncesinde Konak eski Başkanı Aytekin Tunus adaylığını açıkladı. Başkanlığını daha önce paylaşan Başak, kendisinin açıklamasına katılan Tunus'a siyasi nezaket göstererek katılım sağladı. Aslanoğlu ise Başak'ın ardından Tunus'un açıklamasına da katılmadı.Uzlaşı ya da başka bir isim adaylığını açıklamazsa kongrenin 3 adaylı olması bekleniyor.

'Demokrasi temsilcisiyiz'

Zor ve mücadeleci bir sürecin yaşandığını belirten Tunus,'Bugün burada bir aday tanıtım toplantısı değil halk hareketini, devrimci duruşun ışığını yaktık. Bir seçim atlattık kazanamadık.Üzüldük,sıkıldık hatta günlerce uyuyamadık.Elbette hepimizin için zor bir dönemdi çünkü kazanmaya çok yakındık. Maalesef kazanamadık. Son yıllarda kazanamamak alışkanlık oldu. Umuyorum yeni bir bakış açısı ortaya koyup bunu değiştireceğiz' dedi.

'Örgütün il başkanı olacağım'

İzmir planlarından ve il başkanı olduğu takdirde gerçekleştirmek istediği çalışmalarına değinen Tunus ' Arkadaşlar biz CHP'yiz, ne yapacağız? Evlerimize kapanıp cumhuriyetin aşınmasını bekleyecek hakimiz yok. Öncelikle öz eleştiri yapacağız. Gerekirse herkes bedel ödemeli. Biz CHP'yiz, parti olmak dışında demokrasinin temsilcisiz. Bizim yılmak, küsmek evimize dönmek gibi bir hakkımız yok. İzmir'de ben il başkanı olursam temsiliyet konusundainsanları kucaklayan, öteki ilişkiler değil halkta gerçek anlamda karşılığı olan insanların gelmesi konusunda gövdemi ortaya koyacağım. Ben İzmir'de il başkanı olursam oligarşik yapının değil bütün örgütün il başkanı olacağım. Biz umudu yeniden yeşertmek zorundayız. Siyasi parti olma dışında biz cumhuriyetin kendisiyiz. CHP'yi gerçek evlatları yönetecek. Bu örgüt beş yıldızlı otel lobilerinde dizayn edilemez. Başak dostumla zaman zaman yarıştık, bazen ayrıştık bir ortak özelliğimiz var CHP kültüründen geliyoruz. Kendisinin gelmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum' açıklamalarında bulundu.

Bakmadan Geçme