ADAYLAR BELLİ OLDU

7 Haziran&rsquoda yapılacak milletvekili genel seçimleri için partilerin adayları belli oldu. Dün itibarı ile Yüksek Seçim...

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için partilerin adayları belli oldu. Dün itibarı ile Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilen listeler, partililerde heyecan yarattı. Aday adayları, listelerin açıklanması ile birlikte büyük heyecan yaşarken seçmenler, ilk sıraları kimlerin paylaştığını merak etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci sırada yarışacağı İzmir 2. Bölgede, ilk sırayı Selin Sayek Böke alırken, ikinci bölgenin 1. sırasında da 1993 yılında Sivas'ta meydana gelen olaylarda Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen İzmirli şair Metin Altıok´un kızı olan Zeynep Altıok Akatlı yer aldı.

Milletvekili, Mustafa Moroğlu ile Aşkın Türeli listeye giremedi. Aytun Çıray ise 5. sırada yer buldu.

Ak Parti'de ise 2. Bölge 1. sıradan İbrahim Turhan'ın arkasından Nesrin Ulema yer aldı. Ak Parti, 1. bölgenin 2. sırasında da Veysel Eroğlu'nun arkasından Nükhet Hotar'ı aday gösterdi.

MHP'de ise ilk sıra eski bakan Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun oldu. MHP'den sonra AK Parti'de de geçtiğimiz dönem şans bulamayan Dr. Mehmet Bayındır, bu kez Ak Parti 6. sırada yer buldu. Eski ilçe başkanı Ali Hadim 12, Müjde Çelik de 13. sırada yer aldı.

 

CHP'de ilk sıra Selin Sayek Böke'nin

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesinde partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiler. CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde gerçekleşen Parti Meclisi toplantısında kontenjan adaylar belirlenirken, aday listeleri de son şeklini aldı.

İki Bölgede İlk Sıra Kadınların

1993 yılında Sivas'ta meydana gelen olaylarda Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen İzmirli şair Metin Altıok´un kızı olan Zeynep Altıok Akatlı'nın İzmir 1. Bölge 1. sıra adayı olduğu İzmir'de 2. Bölge´nin ilk sırasını da genel başkan yardımcısı ekonomist Selin Sayek Böke aldı.

CHP PM üyesi, devlet eski bakanı Zekeriye Temizel 3. sıradan aday gösterilirken 5. sıraya ise PM Üyesi eski Ödemiş Devlet Hastanesi başhekimi Aytun Çıray yazıldı.

Önseçim'e giren genel başkan Kılıçdaroğlu'nun 2. sıradan seçime gireceği CHP'de 2. Bölge sıralaması şu şekilde oluştu: 1- Selin Sayek Böke (Kontenjan) 2- Kemal Kılıçdaroğlu, 3- Zekeriya Temizel (Kontenjan), 4- Mustafa Balbay, 5- Aytun Çıray (Kontenjan), 6-Atilla Sertel, 7- Kamil Okyay Sındır, 8- Ali Engin, 9- Hüseyin Sezer, 10- Ülkümen Rodoplu, 11- Ali Kemal Elitaş, 12- Taha Okan, 13- Nurgül Uçar

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, genel seçimler öncesinde oluşan İzmir listesini 'olabilecek en iyisi' değerlendirmesinde bulundu. Serter, kontenjan adaylara yönelik gelen tepkiler için 'Yemek henüz çok sıcak. Tepkiler normaldir. Adeta süper lig takımı oldu. Ben de bu takımın antrenörü olmaktan büyük zevk alıyorum' dedi.

Oluşan aday yapısı için 'Bence İzmir için olabilecek en iyi seçim ve tercihtir' diyen Serter, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve PM'nin yerinde bir tercih yaptığını söyledi. Listelerde yer almayan isimler için üzgün olduğunu da dile getiren Serter, 'Seçilemeyenler arasında dostlarımız, partili arkadaşlarımız da vardı. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Bundan sonra da partimizde farklı görevlerde bulunabilirler. Partimize küsmesinler, darılmasınlar' diye konuştu.

İzmir listesinin çok sağlam ve başarı getireceğinden emin olduğunu da ifade eden Serter, 'Bir süper lig takımı gibi liste oluşturuldu. Ben de bu tamının antrenörü olmaktan büyük zevk alıyorum. Bu takımda yer almak benim için onurdur. Listeden sonra hedefimiz daha da büyüdü. Daha önce belli rakamlar söylemiştim. İkinci bölgede 10 milletvekili çıkartacağımızı tahmin ediyorum. Birinci bölge de 8'in altına düşmez. Yani bizim için hedef 18 milletvekilidir' ifadelerini kullandı.

MHP'li Katkıcı: Adaylarımızın arkasındayız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ödemiş İlçe Başkanlığı tarafından Kiraz, Beydağ, Bayındır, Tire ilçelerini kapsayan Küçük Menderes Milliyetçiler Platformu (KMMP) aday listelerinin açıklanmasından açıklama yaptı.

Açıklanan listelerle ilgili açıklama yapan KMMP yönetim Kurulu üyesi Okan katkıcı partisinin İzmir 2. Bölge'den milletvekili sayısının artacağını iddia etti.

Platform adına yazılı bir açıklama yapan Katkıcı, tek yürek ve tek yumruk olarak partiyi iktidara taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

KMMP Yönetim Kurulu Üyesi Okan Katkıcı, 'Platform olarak projelerimizi havzamızın değerli halkına en iyi şekilde anlatıp, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye'nin bütünlüğünün tehlikede olduğu, ekonominin giderek kötüye gittiği, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini hepimiz görüyoruz. Bu noktada AKP iktidarını yıkarak, Milliyetçi İktidarı sağlayacağız. Türk halkı MHP iktidarında mutlu olacak. İzmir'i solun kalesi söylemlerinden kurtaracağımız tarih de 7 Haziran olacaktır. CHP'yi de AKP'yi de sandıkta sileceğiz' dedi

MHP İzmir İkinci bölge milletvekili adayları şu isimlerden oluştu.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, Murat Koç, Neslihan Çelik, Murat Taşer, Yalçın Koçyiğit, Hatice Bölük, Serdar Mersin, Salih Kadıoğlu, Taşkın Işık, Recep Akan, Suavi Tuncay, Nuri Çiftçi, Tahsin Kaya.

 

<!--[if gte mso 9]>

Bakmadan Geçme