Adalet Saldırıcılarına Acımasız Bir Tokat: Kayseri’deki Terör Saldırısında Sanıklara İnfaz Niteliğinde Cezalar Verildi!

Kayseri’de 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan Kayseri 1. Komando Tugayı askerlerini taşıyan bir halk...

Kayseri'de 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan Kayseri 1. Komando Tugayı askerlerini taşıyan bir halk otobüsü, PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıya maruz kaldı. Bu terör saldırısıyla ilgili davada, sanıklara cezalar verildi. 'Fırat Botan' kod adlı PKK'lı terörist Ferhat Tekiner, MİT ve emniyetin gerçekleştirdiği operasyonla Irak'ta yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Ferhat Tekiner'e, 'nitelikli adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 kez 20 yıl, 'hırsızlık' suçundan ise 54 yıl hapis cezası verildi.

Saldırıda 15 asker şehit olurken, 54 asker de yaralanmıştı. Patlamayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, Ferhat Tekiner saldırının faili olarak tespit edildi ve tutuklandı. Duruşma Kayseri Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Terör saldırısının failleri arasında tutuklu olan Ferhat Tekiner, duruşmada hazır bulundu, diğer sanıklar ise SEGBİS ile bağlandı.

Mahkeme heyeti, Ferhat Tekiner'e 'nitelikli adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 kez 20 yıl, 'hırsızlık' suçundan ise 54 yıl hapis cezası verdi. B.K.'ye 'nitelikli adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 kez 20 yıl hapis cezası verildi. M.A.'ya ise 'nitelikli adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 kez ağırlaştırılmış müebbet, 54 kez 20 yıl ve 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçundan ise 9 yıl hapis cezası verildi. E.U.'ya 'nitelikli adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 kez 20 yıl hapis cezası verilirken, M.Ö.'ye ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. M.Y., M.O., Ü.K. ve S.A. adlı sanıklar ise beraat etti.

İHA

Bakmadan Geçme