Adalet Bakanı’ndan Tanrıkulu açıklaması: Soruşturma süreci başlatılmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Barosu eski başkanı Sezgin Tanrıkulu, TV100 isimli televizyon kanalında...

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır Barosu eski başkanı Sezgin Tanrıkulu, TV100 isimli televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında sarf ettiği sözler sonucu eleştiri oklarını üzerine topladı. TSK'nın 90'lı yıllarda Doğu'daki köyleri yaktığını, 1980 Darbesi'ni ve 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni gerçekleştirdiğini belirten Tanrıkulu'na eleştirilerin bir kısmı kendi partisinden gelirken Eren Erdem, Faik Öztrak ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Tanrıkulu'nun sözlerinin parti fikirlerini yansıtmadığını belirtmiş, gerekenin yapılması için sürecin başladığını vurgulamıştı.

Yılmaz Tunç: Hoş karşılamak mümkün değil

Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Dönemi Açılış Töreni'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konu hakkında bir açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada Tunç açıklamaların hoş karşılanmasının mümkün olmadığını, konunun yargıya intikal ettiğini belirterek 'Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı. Bu soruşturma neticesinde süreci sizler biliyorsunuz. Bu noktada bu soruşturmayla ilgili olarak özellikle fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine gelir. Açıklamaları kabul etmek mümkün değil. Burada Mehmetçiğimize dil uzatmak, geçmişte de bunlar yapıldı maalesef. Ordumuza dil uzatmak. Bu şekilde suçlamalarda bulunmak hiç kimseye yakışmaz. Hiçbir vatandaşımıza yakışmaz. Hele hele milletvekili birisine hiç yakışmaz. Burada kendi partisi de bir tepki koyması gerekir. Bu anlamda zaten gerekli soruşturma süreci de başlamış. Türkiye Büyük Millet Meclisine intikalinden sonraki süreç meclisin takdirindedir.' ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme