ABD’nin faiz yöntemi, Türkiye’de işe yarar mı

ABD Merkez Bankası(FED), faizi üst üste arttırarak 22 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Bu kararla beraber...

ABD Merkez Bankası(FED), faizi üst üste arttırarak 22 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Bu kararla beraber FED, 2022'den bu yana faizleri 11. kez arttırmış bulunuyor.

Türkiye'de Merkez Bankası tarafından yapılacak bir faiz artışını, ekonomik sorunların çözümü için öncelik olarak gören ciddi bir kesim bulunuyor. Avrasya Yatırım'ın kurucusu, Yeniçağ yazarı ve ekonomist Evren Devrim Zelyut, bu yöntemin Türkiye'de ne kadar işe yarayacağı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Yaptığı Twitter paylaşımında Zelyut, 'FED faizi 0,25 puan artırdı 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Faizler böylece 2022'den beri 11. kez artırıldı ve 22 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Enflasyon paranın artmasına bağlı olunca faizle çözüm mümkün ama Türkiye'de hem para fazla hem üretim az olunca artış kaçınılmaz.' diyerek, enflasyonun dizginlenmesi için esas gereken şeyin üretimde artış olduğunu belirtti.

FED faizi 0,25 puan artırdı 5,25-5,50 aralığına yükseltti…

Faizler böylece 2022'den beri 11. kez artırıldı ve 22 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Enflasyon paranın artmasına bağlı olunca faizle çözüm mümkün ama Türkiye'de hem para fazla hem üretim az olunca artış kaçınılmaz

— Evren Devrim Zelyut (@evrendevrimz) July 26, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme