ABD, labaratuvar üretimi tavuk etininin satışına onay verdi

Gıda teknolojilerinde bir ilk. ABD Tarım Bakanlığı laboratuvarda üretile eti kabul ederek tarihte ilk kez insan...

Gıda teknolojilerinde bir ilk. ABD Tarım Bakanlığı laboratuvarda üretile eti kabul ederek tarihte ilk kez insan eliyle üretilmiş gıdanın satışına izin verdi.  Upside Foods ve Good Meat şirketleri, ABD Tarım Bakanlığı'nın nihai onayını alarak laboratuvarda ürettikleri etleri satma hakkını elde ettiklerini duyurdu.

 

Good Meat şirketi yaptığı açıklamada, bu onayın doğrudan hayvan hücrelerinden üretilen tavuk etinin artık Amerikan tüketicilere sunulabileceği anlamına geldiği belirtti. FDA'nın daha önce bu etin yenmesinin güvenli olduğunu kabul ettiği hatırlattı ve Good Meat'in Singapur'da da laboratuvarda üretilen tavuk eti için çok sayıda düzenleyici onayı aldığını vurguladı.

Açıklamada ayrıca, Good Meat'in yetiştirdiği ilk tavuk etinin şef ve restoran işletmecisi José Andrés tarafından ABD'nin başkenti Washington'da bir restoranda satışa sunulacağı aktarıldı.

 

Upside Foods ise ürettikleri tavuk etini Michelin yıldızlı şef Dominique Crenn'e ait San Francisco'daki Bar Crenn'de piyasaya süreceklerini açıkladı. Bu sayede ABD, hücreden üretilen etin satışına izin veren ikinci ülke olarak Singapur'un ardından yerini aldı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme