ABD, İsrail Üretimi 3 “Demir Kubbe” Hava Savunma Sistemi Bataryası Almayı Planlıyor

. ABD hükümeti, İhale Yönetim Sistemi’nin (SAM) internet sitesinde yayımladığı açıklamada, Deniz Piyadelerinin “Demir Kubbe” hava...

.

ABD hükümeti, İhale Yönetim Sistemi'nin (SAM) internet sitesinde yayımladığı açıklamada, Deniz Piyadelerinin 'Demir Kubbe' hava savunma sistemi bataryalarını tedarik etme planlarını detaylarıyla açıkladı.

Açıklamada, Deniz Piyadelerinin İsrail üretimi olan 3 adet 'Demir Kubbe' hava savunma sistemi bataryasını temin etmeyi hedeflediği ifade edildi.

ABD Donanması, bu çerçevede, 44 roket fırlatıcısıyla havan toplarını imha etmek için tasarlanmış yaklaşık 1840 adet Tamir füzesini edinmeyi planlıyor.

Satın almanın kesin maliyeti hakkında bilgi verilmezken, kamuya açık verilere göre sadece Tamir füzelerinin maliyetinin 200 milyon doları aşabileceği belirtiliyor.

Deniz Piyadeleri, Temmuz ve Ekim 2022 tarihlerinde 'Demir Kubbe' hava savunma sistemlerini başarılı bir şekilde test etmişti.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Şubat 2019'da İsrail'den sınırlı sayıda 'Demir Kubbe' hava savunma sistemi satın alacaklarını duyurmuştu.

İsrailli Rafael şirketi tarafından üretilen ve 2011 yılından bu yana İsrail ordusunun envanterinde bulunan 'Demir Kubbe' sistemi, kısa menzilli füzelerle başa çıkmak için kullanılıyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme