9. Savaş ve Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil ve Yazın Ödülü Yarışması Gerçekleşiyor

Türkçemizin yeni kuşaklar tarafından özenle kullanılması, dilimizin korunması amacıyla bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Savaş Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil ve Yazın Ödülü Yazı Yarışması, Emekli Başkonsolos Ülkü Başsoy'un katkılarıyla belediyemizce gerçekleştirilecek.

Türkçemizin zenginliklerinin gençlerimiz arasında yaygınlaşması ve dil bilincinin artırılması hedeflenen yarışma, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin dil ve yazın alanındaki yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Yarışma kapsamında, gençlerimiz Türkçeyi en doğru ve güzel şekilde kullanarak özgün yazılar kaleme alacak. Hem dilimizi doğru kullanma becerilerini geliştiren hem de yazı yazma kültürünü destekleyen bu yarışma, Başsoy ailesinin ve Ödemiş Belediyesinin katkılarıyla 2013 yılından bu yana düzenleniyor. Özellikle bu yıl, katılımın yoğun olması ve gençlerin dilimize olan ilgilerinin artması beklenmekte.

Yarışma Kategorisi ve Yeri:
Yarışma, ortaokul ve lise kategorisinde olmak üzere iki farklı yaş grubunu kapsayacak. 21 Eylül Cumartesi günü saat 10:00'da İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilecek. Yarışma sonunda, öğrencilerin yazıları dil bilgisi, anlatım ve özgünlük gibi ölçülere göre değerlendirilecek.

Ödül Töreni:
Yarışmanın ödül töreni 24 Eylül Salı akşamı saat 20:00'deÖdemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde yer alacak. Ödül töreninde, kazanan öğrenciler, başarılarını aileleri , öğretmenleri, arkadaşları birlikte kutlayacaklar;başarı ve ödül belgeleri ile birlikte parasal ödüllerini de alacaklar. Törende, Türkçenin önemine ve dilimizi korumanın zorunluluğu .önemine ,dilimizi korumanın gerekliliğine ilişkin konuşmalar yapılacak , bu yılın onur konukları Gülsün Bilgehan İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı ile Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı Alev Coşkun , kesinleşmemiş olmakla birlikte yeni kuşak Köy Ensitütileri Onursal Başkanı Kemal Kocabaş olacak. Gülsüm Bilgehan'ın konuşma konusu İsmet İnönü ve Türkçemiz olacak.

Yarışma düzenleyicileri, gençlerimizi bu fırsatı değerlendirerek dilimize olan katkılarını arttırmaya, güzel Türkçemizi yazma becerilerini geliştirmeye, Gençleri, Öğretmenleri, Ödemişlileri ödül törenine katılmaya çağırıyor.

Bakmadan Geçme