7 İLİN ÜRETİCİ KOOPERATİFLERİ TİRE SÜTE KONUK OLDU

Eskiyörük: &ldquoBarışı sağlamak ve açlığı önlemek için yol haritamız kooperatifleşme&rdquo  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım...

Eskiyörük: 'Barışı sağlamak ve açlığı önlemek için yol haritamız kooperatifleşme'

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanlığı'na ait 'Tarımsal Örgütlerin Pazarlama Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi'nin uygulandığı 7 pilot ilin kooperatif temsilcileri Küçük Menderes havzasındaki temaslarını dün de sürdürdü.

Önceki gün Ödemiş'te Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda düzenlenen tecrübe paylaşımı toplantısında kooperatifçilik ve pazarlama masaya yatırılırken 7 ilden gelen 60'ın üzerindeki üretici Bademli Fidancılık ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne de konuk oldu. Programın ikinci gününde de bakanlık yetkilileri ve kooperatif temsilcileri Tire Süt Kooperatifi'ni ziyaret etti.

 

'TEKELLEŞME DEĞİL KOOPERATİFLEŞME!'

Ziyaret çerçevesinde Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, 'Türkiye Tarım Hayvancılık Politikaları' ve 'Kooperatifleşmenin Önemi' konularında sunum yaptı. Kooperatif temsilcilerini Tire'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eskiyörük, ´Dünyada barışı sağlamak ve açlığı önlemek için yol haritamız tekelleşme değil, kooperatifleşme olmalıdır´ dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme