600 DAĞCI BADEMLİDE BULUŞTU

YURDUN DEĞİŞİK YÖRELERİNDEN GELEN YAKLAŞIK 600 DAĞCI, ÖDEMİŞ&rsquoİN BADEMLİ MAHALLESİ&rsquoNDE BULUŞTU.  Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Kulübü...

YURDUN DEĞİŞİK YÖRELERİNDEN GELEN YAKLAŞIK 600 DAĞCI, ÖDEMİŞ'İN BADEMLİ MAHALLESİ'NDE BULUŞTU.

 Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolunun düzenlediği 3. Geleneksel Ödemiş Bademli Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Dağcıların cumartesi günü kamp ateşini yakmasıyla başlayan şenliğe yaklaşık 600 dağcı katıldı. Şenlik kapsamında Aydın Dağları'na tırmanan dağcılara, Mümtaz Saygı, Nuri Zeyrek, Salih Üzdürmez, Salim Taşbaş ve İlhan Biçer rehberlik etti.

Bademli Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliği, cumartesi akşamı kamp ateşinin yakılmasıyla başladı. Hayatını kaybeden dağcılar anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Efe Dağcılık Başkanı Mümtaz Saygı açılış konuşması yaptı. AK Parti Ödemiş Belediye Meclisi üyesi ve eski Belde Belediye Başkanı Selahattin Kundak'ın da konuk dağcılarla yakından ilgilendirdiği şenliğin ilk gününde TDF İzmir İl Temsilcisi Bayram Ali Altuğ dağcılık eğitiminin önemi hakkında bilgiler verdi.

600 DAĞCI KATILDI

Ödemiş Bademli 3. Geleneksel Dağcılık ve Doğa Sporları Şenlikleri hakkında bilgi veren Efe Dağcılık Başkanı Mümtaz Saygı şunları söyledi: 'Efe Dağcılık olarak düzenlediğimiz, Ödemiş Bademli Geleneksel Dağcılık ve Doğa Sporları Şenliklerinin bu sene üçüncüsünü yaptık. Yurdumuzun birçok yerinden gelen Dağcıların katılımıyla yoğun bir ilgi oldu. Şenliklerimize bu sene yaklaşık 600 kadar dağcı katıldı. Cumartesi günü Bademli 'ye gelmeye başlayan dağcılar burada kamp kurdular. Daha sonra Bademli'nin doğa ve tarihi yerlerini gezen dağcılar, akşam yemeğinin ardından yakılan kamp ateşinin etrafında eğlenip sohbet ederek stres attılar. 

Vatanımızın savunmasında bulunan gurur kaynağımız Efelerimizin anısına da Zeybekler oynadı. Ertesi günü dağcılar değişik rotalardan Aydın Dağları'na tırmandılar. Efe Dağcılığa desteklerinden dolayı, Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Badem'e, Ödemiş Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Güler'e, şenliklerimize katılarak bizleri onurlandıran Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Kundak'a, tüm katılımcı dostlarımıza, emeği geçen arkadaşlarımıza ve misafirperver Bademli halkına ayrı ayrı teşekkür eder, bir sonraki yıl yapacak olduğumuz şenliklere tüm doğasever dostlarımızı Ödemiş Bademli 'ye bekliyoruz'

İki gün süren etkinliklere Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (DEDAK),Verçenik Dağcılık, Buca Dağcılık, Gaziemir Belediyesi Doğa Sporları, Macera Grubu, İzmir Gençleri Dağcılık, Doğa Dağcılık, Smyrna Doğa Sporları Kulübü, Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü (SARDOK),   Üyesi dağcılar katıldı. Dağcılar, değişik rotalardan Aydın Dağları'nın 1831 rakımlı zirvesine başarıyla tırmandı.

Spor Servisi

Bakmadan Geçme