3. KUŞAK İŞLETMECİ VE 64 YILLIK BİR ÖYKÜ -İNCİ MANİFATURA 

 Kerem Karamanlıoğlu 1950 yılında Nazmi Genev tarafından Ödemiş&rsquote kurulan İnci Manifatura üçüncü kuşak işletmecileri ile Ödemişlileri...

 Kerem Karamanlıoğlu

1950 yılında Nazmi Genev tarafından Ödemiş'te kurulan İnci Manifatura üçüncü kuşak işletmecileri ile Ödemişlileri hizmet vermeye devam ediyor.

64 yaşında bölgeye hizmet vermeye devam eden İnci Manifatura yarım asrı geçen tarihi ve kumaş çeşitliliği ile kumaş müşterilerinin ilk akla gelen adresi olmaya devam ediyor.

1950 yılında Ödemiş Emmioğlu Mahallesi Fatih Caddesi No 31'de Nazmi Genev tarafından kurulan İnci Manifatura, 1970'lerde Genev'in oğlu Vecihi Genev ile hizmete  devam etti. Ödemiş'in tanınan, sevilen ve saygın beyefendileri arasında yer alan Vecihi Genev de İnci Manifatura'yı uzun yıllar çalıştırırken, şimdi yaz tatillerinde işletmede babasına yardım eden işletmenin üçüncü kuşağı Nebil Genev görevi devir aldı. Genev, eğitimini tamamladıktan sonra 2004 yılında İnci Manifatura'nın işletme işlemini üzerine aldı.

İnci Manifatura, yarım asrı geçmiş tarihi ve üçüncü kuşak işletmecisi ile Ödemiş ve Küçükmenderes bölgesine hizmet verirken, son dönemde bayan müşterilere de hizmet vermeye başladı.

64 yıllık İnci Manifatura'nın öyküsünü anlatan Nebil Genev, İnci Manifatura'nın sıradan bir işletme olmadığını, bir müze ya da bir okul gibi düşünebileceğini, insanların işletmeye geldiklerinde anılarının tazelendiğini belirtiyor.

'ŞEFİR HAFIZ AYDIN BİR DİN ADAMIYDI'

Nebil Genev, '1950 yılında İnci Manifaturayı kuran kurucu dedem Nazmi Genev'in babası Şerif Hafız Genev Osmanlı dönemi sonlarında Genev köyünde tüccarlık yapan bir insanmış. Şerif Hafız o dönemin Genev olarak bilinen şimdinin Zeytinlik beldesi olan bölgede aydın bir din adamı imiş.

Dönemin Osmanlı padişahından Şerif Hafız'a ferman gelerek o bölgenin temsilcisi sensin denmiş. Dedem Nazmi Genev de babası Şerif Hafız'dan gördüğü destek ile İnci Manifatura'yı kurmuş. 1970 yılına kadar dedemin işletmesinden sonra babam Vecihi Genev devreye girmiş. 1992 yılında dedem Nazmi Genev'in ölümünden sonra babam tamamen işletmeyi devam ettirmiş.

Babamın döneminde ben de eğitim hayatım devam ederken yaz tatillerinde işletmeye gelir çalışırdım. 2004 yılında da babamdan aldığım bayrağı taşımaya başladım. 2010 yılında babamın vefatından sonra İnci Manifatura'yı üçüncü kuşak olarak babam gibi ben de üniversite mezunu olarak devam ettirme kararı aldım.'

'ÖDEMİŞ'TEN İL MERKEZLERİNE HİTAP EDİYOR'

'Bugün İnci Manifatura 64 yıllık geçmişi ile birçok kesme hitap eder hale geldi. Eskiden sadece Ödemiş'e hitap eden İnci Manifatura bugün Küçükmenderes bölgesindeki tüm ilçelerin yanı sıra İzmir'e, Denizli'ye, Eskişehir'e, Konya'ya ve İstanbul'a kumaş gönderiyor. Direk kumaş fabrikaları ile bağlantılarımız var. Ünlü markaların bölge temsilciliğini yapıyoruz. Birçok renk desen ve farklı kumaş çeşidimiz ile hizmet vermeye devam ediyoruz' diyen Nebil Genev şöyle devam etti:

'FİLMLERE KUMAŞ VERDİ'

'İnci Manifatura 1980'li yıllarda da Ödemiş'te çekilen filmlere, son zamanlarda bölgemizde çekimleri yapılan Zülfü Livaneli'nin 'Veda' filmi başrol oyuncularının bir bölümüne ve yine geçtiğimiz aylardan Ödemiş ve Birgi yöresinde çekimleri yapılan 'Tatar Ramazan' filminin başrol oyuncularına ve diğer figüranlara birçok kumaş verdik. Tatar Ramazan filminin kostüm sorumluları İstanbul'da çok baktık ama istediğimiz kumaşları bulamamıştık Ödemiş'te İnci Manifatura'da bulduk demişlerdi.

Biz de Tatar Ramazan ekibi ile çalışmaktan çok mutlu olduk.'

'BÜROKRATLARIN VE SİYASİLERİN UĞRAK NOKTASI'

'Dedem Nazmi Genev ve babam Vecihi Genev'in siyasi kimliklerinden dolayı da bu işletmeye birçok siyasetçi, milletvekili, devlet bakanı, belediye başkanlarının da uğrak noktası olmuştur. Geçtiğimiz hafta da Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek işletmemize ziyaret etti. Kendisi ile şahsi tanışıklığım yoktu ancak hareketli bir kaymakamımızın olduğunu basından takip ediyordum. Kendisi ziyareti ile bizleri şereflendirdi. Ödemiş'e kaymakamlığımızın yapacak olduğu yatırımlardan güncel konulardan bahsederek hoş sohbet ettik. Kendisi de işletmemizin geçmiş tarihi ile yakından ilgilendi. Kaymakamımız Abdullah Dölek'e çat kapı ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum.'

'HER ZAMAN MÜŞTERİMİZİN YANINDAYIZ'

'İnci Manifatura olarak hedefimiz dedemizin, babamızın bize bıraktığı mirasın üzerine bir tuğla daha koyarak halkımıza hizmet vermeye devam etmektir. Her zamanki gibi önce müşteri memnuniyeti bizler için önemlidir. Kumaşı biz dokumuyoruz herhangi bir olumsuz durumda yine her zaman olduğu gibi müşterimizin yanındayız malımızın da kefiliyiz. Babam Vecihi Genev'in de dediği gibi biz Ödemiş'te bu kadar ev tekstil kumaşından giyim kumaşına A'dan Z'ye kadar her tür kumaşı bölgemize hizmet vermek bölgemizin parasının bölgemize geri dönsün amacıyla çalışıyoruz. Bugüne kadar artık ahbabımız olan tüm müşterilerimize gazetemiz aracılığı ile teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı iş helal ve bereketli kazançlar diliyorum' 

Bakmadan Geçme