27 ARALIK ATATÜRK KIR KOŞUSU NEFESLERİ KESTİ

Atatürk´ün Ankara´ya gelişinin yıldönümü nedeniyle her yıl geleneksel olarak tüm Türkiye´de düzenlenen 27 Aralık Atatürk Kır Koşusu Ödemiş&rsquote...

Atatürk´ün Ankara´ya gelişinin yıldönümü nedeniyle her yıl geleneksel olarak tüm Türkiye´de düzenlenen 27 Aralık Atatürk Kır Koşusu Ödemiş'te büyük mücadeleye sahne oldu. Engelli öğrencilerle birlikte ilk ve orta dereceli okullardan yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı koşularda öğrenciler ipi göğüsleyebilmek için ter döktü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce gerçekleşen yarışlarda beden eğitimi öğretmenleri görev yaparken mücadeleler Hükümet Meydanı'nda son buldu.

Engelliler 800 metre yarışında Ödemiş Ortaokulu'ndan Songül Keskin birinci, Rafet Şentürk ikinci, Veli Kılıç da üçüncü oldu.

Küçük kızlar 1200 metre yarışında 50. Yıl Ortaokulu'ndan Hilal Dadal birinci, Tuğçe Hızlı da ikinci oldu. Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Sude Çiftçi de üçüncü olarak kürsüye çıktı. Takım kategorisinde 50. Yıl Ortaokulu birinci, Ödemiş Ortaokulu ikinci, Cumhuriyet Ortaokulu da üçüncü olarak kupa aldı.

Küçük erkekler 1500 metre yarışında Ödemiş Ortaokulu'ndan Hasan Karakaş ilk sırada finiş gördü. Aynı okuldan Mehmet Doğan ikinci, Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu'ndan Caner Aksoy da üçüncü olmayı başardı. Takım kategorisinde Ödemiş Ortaokulu birinci, Hatipoğlu Hasan Erdem Ortaokulu ikinci, 50. Yıl Ortaokulu üçüncü oldu.

 

YILDIZ KIZLAR'A ÖDEMİŞ ORTAOKULU DAMGASI

Yıldız kızlar 2000 metre yarışında Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu'ndan Esin Girgin ilk sırayı aldı. Ödemiş Ortaokulu'ndan Sinem Peker ikinci, Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu Müge Kırlıoğlu da üçüncü olarak madalya kazandı. Takım kategorisinde Ödemiş Ortaokulu (A) takımıyla ilk sırada yer alırken B takımıyla da üçüncü oldu. Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu ikincilik kupasına uzandı.

Yıldız erkekler 3000 metre yarışında Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Hüsnü Barangöz ilk sırada finişi geçti. Aynı okuldan Mehmet Ali ikinci olurken 3 Eylül YBO'dan Mehmet Kılıçtaş da üçüncü sırada yarışı tamamladı.  Cumhuriyet Ortaokulu'nun şampiyon olduğu takımlar kategorisinde 3 Eylül YBO ikinci, Ödemiş Ortaokulu da üçüncü sırada yer aldı.

 

GENÇ KIZLARDA ŞAMPİYON HUAL'DEN ÇIKTI

Genç kızlar 3000 metre yarışında Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi'nden Cennet Bilgin birinci olurken Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nden Hayriye Çolak ikinci, Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi'nden Esin Tuncel de üçüncü olmayı başardı. Genç kızlar takım kategorisinde Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi kürsünün ilk sırasına çıktı. Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi ikinci, Ödemiş Anadolu Lisesi de üçüncü oldu.

 

GENÇ ERKEKLER'DE ŞAMPİYON İMAM HATİP'TEN

Sonucu merakla beklenen genç erkekler 5000 metre yarışında ipi göğüsleyen ilk isim İmam Hatip Lisesi'nden Ömer Küçümen oldu. Küçümen'i Endüstri Meslek Lisesi'nden Nevzat Dilli ve Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi'nden Serhat Çakır takip etti.

Genç erkeklerde takım bazında şampiyonluk Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi'nin olurken Ödemiş Anadolu Lisesi ikinci, Endüstri Meslek Lisesi de üçüncü sırada kürsüye çıktı. Yarışların ardından Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde madalya ve kupa töreni düzenlendi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme