23 NİSAN DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLMİŞ TEK BAYRAMDIR

 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Ödemiş&rsquote Hükümet Meydanı Atatürk büstü önünde ve Türkiye Cumhuriyeti&rsquonin ilk...

 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Ödemiş'te Hükümet Meydanı Atatürk büstü önünde ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı ikinci cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü'nün soy ismini taşıdığı İnönü İlkokulu'nda hazırlanan programlarla kutlandı.

Atatürk büstü önünde saat 09.30'da başlayan törene Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Yüzüak, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Başsavcı Celal Tekin, Ağır Ceza Reisi Emirşah Baştoğ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, daire müdürleri, okul müdürleri, siyasi parti başkan ve üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sundu. Saygı duruşunda bulunuldu ve son olarak İstiklal Marşı söylendi. Meydandaki törenin ardından kutlama İnönü İlkokulunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel yaptı. İçel şunları söyledi: '23 Nisan birinci Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk Milletinin var olma ve bağımsızlığını devam ettirme mücadelesi içinde egemenliğini ilan ettiği tarihin adıdır. 23 Nisan milletin yönetme yetkisini başladığı gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza hediye ettiği bayramdır 23 Nisan. 23 Nisan bu anlamda hem dünyada bir ilki oluşturmakta hem de geleceğin nesillerine Atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Cumhuriyetin geleceğini bugünün çocuklarına ve gençlerine emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır'

İçel, konuşmasında Ülkemizde yaşanan bazı sıkıntılara da değinip, 'Her zaman hem çocuklarımıza birlik beraberlik şuuru vermenin gayreti içerisinde olmalı, hem de kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız. Çünkü devletimize cumhuriyetimizin temel değerlerine e milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. Tarihi akışı içerisinde milletlerin kaderine müspet veya menfi yönde etkili olan binlerce devlet adamı yer almıştır. Bugün bunların pek çoğununu bırakınız eserlerini isimlerini dahi hatırlayamazsınız. Oysa cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Atatürk gibi devlet adamı ve halk kahramanları bıraktıkları eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarla sonsuza kadar yaşayacaktır. Atatürk gibi kahramanları farklı kılan tarihe altın harflerle yazdıran gerçek budur. Bu nedenle Atamızı ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun' dedi.

Konuşmanın ardından İnönü İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları sahne aldı. Daha sonra İzmir'in işgali ve İzmir'in düşmandan kurtuluşu oratoryo gösterisi sunumu yapıldı. Zeybeklerin diz dövdüğü sahnede son olarak Türkiye'nin 7 bölgesine ait halk oyunlarını sergileyen gruplar teker teker sahneye geldi. Her bölgenin halk oyunlarını oynayan öğrenci grupları en son ellerinde getirdikleri Türkiye'nin 7 bölgesini birleştirerek Türkiye Cumhuriyeti ülkesi haritasını oluşturdular.

Program şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece kazanan öğrencilere ödüller verildi. Törenler okul aile birliğinin kermesi ile son buldu.    

Bakmadan Geçme