1.Amatör Küme’de perde kapanıyor

Toplam sekiz grupta oynanan İzmir 1.Amatör Küme’de 2019-20 sezonunun grup aşaması, bu hafta sonu yapılacak maçlarla...

Toplam sekiz grupta oynanan İzmir 1.Amatör Küme'de 2019-20 sezonunun grup aşaması, bu hafta sonu yapılacak maçlarla sona erecek. Final haftasında alınan sonuçlara göre sekiz gruptan play off turuna kalan 24 takım ile ligde kalabilmek için play out oynayacak sekiz ekip belirlenecek.

 

İlk iki sıraya girenlerin ve küme düşen takımın haftalar öncesinden kesinleştiği 1. Amatör Küme H Grubu'nda ise play off maçlarına kalacak son takım ile play out turuna gidecek taraf, bugün ve yarın gerçekleştirilecek maçların ardından ortaya çıkacak. Gruptaki play off mücadelesi bugün, play out çekişmesi ise yarın noktalanacak.

 

İki tarafa da üç puan şart

 

İkinci sıradaki Yelkispor'un bay geçeceği ve haftaya play out potasında giren Çırpı Doğanspor'un da ikinci yarı öncesi ligden çekildiğini açıklayan Selçuk Efesspor önünde hükmen 3-0 galip geleceği haftanın açılışı, bugün yapılacak iki mücadele ile olacak. Süper Amatör Lig şansını devam ettirmek isteyen Gümüldürspor ile Ayrancılar Gençlikspor'un maçları, saat 15.00'te yani aynı anda başlayacak.

 

Kaybettiği Urla Gençlikspor maçında rakibinin yaptığı kural hatası nedeniyle 3-0 galip sayılarak üçüncü sıraya yerleşen Menderes ekibi Gümüldürspor, hiçbir iddiası bulunmayan Urla Belediyespor'u sahasında misafir edecek. Sarı yeşilli takım, sahadan üç puan ile ayrılması halinde grubunu üçüncü sırada bitirecek ve Tire Belediyespor ile Yelkispor'un ardından play off vizesi alan üçüncü ekip olacak. Gümüldürspor, ayrıca sezonun ilk yarısında 2-1 ile boyun eğdiği rakibinden de rövanşı almak istiyor.

 

Play off hattının bir puan gerisinde dördüncü sıradaki Ayrancılar Gençlikspor ise şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta ilan eden Tire Belediyespor'u yenip Gümüldürspor'un puan kaybetme haberini bekleyecek. Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada yeşil beyazlı Torbalı temsilcisi, sahadan 5-1'lik yenilgi ile ayrılmıştı.

 

Galibiyetten başkası yaramıyor

 

Yedi maçtır kaybederek küme düşme korkusunu yaşayan Seferihisarspor, play out aşamasına kalmamak için yarın saat 13.00'te Gümüldür Sahası'nda Beydağ Belediyespor önünde galibiyet arayacak. Sarı lacivertliler, maçı kazanması halinde grubu dokuzuncu sırada bitirip ligde direkt kalacak. Puan kaybında ise diğer gruplardan gelecek takımlarla play out müsabakalarına çıkacak. Ligin ilk yarısında tam bir gol düellosu şeklimde geçen maç, 3-3'lük beraberlikle bitmişti.

 

İddiası olmayanlardan final

 

Haftanın diğer kapışması ise herhangi bir iddiası bulunmayan  Urla Gençlikspor ile Özderespor arasında saat 15.00'te Urla 12 Eylül Stadı'nda yapılacak. Özderespor, rakibini devirmesi halinde grubu beşinci sırada bitirecek ancak diğer ihtimallerde ise beşincilik, Urla Gençlikspor'un olacak. Sezonun ilk yarısında golsüz beraberlikle sonuçlanan maçta gülen olmamıştı.

 

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme