19 yaşındaki genç bir aydır kayıp durumda

Veli Eren Atay’ın annesi Ebru Atay ve babası Mehmet Atay, oğullarının kaybolduğu haberi üzerine kayıp ihbarında...

Veli Eren Atay'ın annesi Ebru Atay ve babası Mehmet Atay, oğullarının kaybolduğu haberi üzerine kayıp ihbarında bulundular. Ancak bir ay geçmesine rağmen Atay'ın izine hala rastlanabilmiş değil. Aile, çocuklarının güvenliğinden duydukları endişeyi dile getiriyor.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bu kaybolma vakasını Meclis gündemine taşıdı. Kılıç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bu konuda bilgi vermesi amacıyla Meclis Başkanlığı'na bir yazılı soru önergesi sundu. Önergesinde, kaybolma olayının üzerinden geçen bir ay içinde güvenlik birimlerinin yaptığı inceleme faaliyetlerinin açıklanmasını talep etti. Kılıç ayrıca şu soruları sordu:

– Atay ailesi, Emniyet, Jandarma ve Savcılık gibi resmi makamlara başvuruda bulunduktan sonra, bu resmi birimler tarafından ne tür incelemeler yapıldı?
– Veli Eren Atay'ın kaybolduğu tarihten itibaren ne zaman arama çalışmaları başlatıldı?
– Kayıp ihbarı alındıktan sonra hangi güvenlik birimleri ne tür işlemler gerçekleştirdi?
– Atay ailesinin başvuruları sonucunda izlenen süreç nasıldı? Kaybolan gençle ilgili hangi ipuçlarına ulaşıldı? Kayıp dosyasının durumu nedir?
– Ailenin çocuklarının güvenliğine dair endişeleri dikkate alındı mı? Aile, soruşturma dosyası kapsamında yeterince bilgilendirildi mi?

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme